VİCDANSIZLAR LANETLENDİ

SHU Hakan Berktaş sosyal medyaya düşen engelliye şiddet görüntülerine tepki göstererek, "Bu içinizi acıtan görüntülere sebep olanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

GÜNDEM 26.07.2023 17:09:00 3914 0
VİCDANSIZLAR LANETLENDİ

 

Huzurevleri, Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri Platformu Başkanı SHU Hakan Berktaş sosyal medyaya düşen engelliye şiddet görüntülerine tepki göstererek, "Bu içinizi acıtan görüntülere sebep olanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

 

Önceki gün sosyal medyaya düşen engelliye şiddet görüntülerine Huzurevleri, Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri Platformu Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı ( SHU) Hakan Berktaş’tan tepki geldi. İstanbul’da bir bakımevinde kalan yatağa bağımlı bir hastaya bir bakıcı veya hemşirenin tokat atarak sinkaflı sözler kullanmasını insan onur ve gururunu kıran hareketler olarak değerlendiren Platform Başkanı SHU Hakan Berktaş, “Bu görüntülere sebep olanları, bu görüntüleri kahkahalarla çeken, hiçbir müdahalede bulunmayanları büyük üzüntü içinde izledik. Öncelikle bu görüntülere sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Engelli hastamızın yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu görüntülere sebep olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

"SEKTÖRÜ TEMSİL ETMİYORLAR"

SHU Hakan Berktaş, sektörde vicdanına yaslanarak çalışan, yaşlı ve engellilere kendi anası babası gibi hürmet ederek bakan yüzlerce paydaşının bu incitici görüntülerden rahatsız olduğunu kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “İnternete düşen ve yaşanan bu çirkin olay Türkiye'de sayısı 565’i bulan Özel Huzurevi, Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezimizi,  sayıları bini bulan ve büyük özveriyle çalışan, emek veren sağlık çalışanlarını töhmet altında ve zor durumda bırakmıştır. Bunun dışında bu kurumlardan hizmet alan 40 binin üzerindeki hasta ve yakınlarını tedirgin etmiştir. Huzurevi, Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezleri olarak bizler de mağdur olduk. Platform olarak biz de rahatsızlık duyduğumuzu ayrıca belirtmek istiyoruz. 

 

Bu vicdansızlığı nefretle kınıyoruz.  Yaşanan bu olaydan dolayı bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. En ağır cezayı almaları için bu konuda taraf olacağımızı açıklıyoruz."
Huzurevleri Yaşlı Ve Engelli Bakım Merkezleri Platformu
www.alzheimerdemansdernegi.org
Tel: 02128730507

 

 

Haber Kaynak : Haber Merkezi

Akhisar Marangozlar Odası’nda yeni başkan Ümit Kaya

Gördes’te izinsiz kazıya suçüstü: 5 gözaltı

Akhisar Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

MANSİAD’dan Baybatur’a Manisa sanayisi için güç çağrısı

Dr. Kübra Tonguç’un adı Soma’da sağlıkla yaşayacak

Özdağ’dan TUS ücretine “örtülü vergi” tepkisi

Amatör spor kulüplerinden Besim Dutlulu’ya teşekkür

İşitme Engelliler Derneği’nden İbrahim Şahin’e plaket

Anahtar Kelimeler: VİCDANSIZLAR LANETLENDİ
  • Cuma 2.4 ° / 1.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 2.9 ° / -0.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 4.2 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.