Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VİCDANSIZLAR LANETLENDİ

SHU Hakan Berktaş sosyal medyaya düşen engelliye şiddet görüntülerine tepki göstererek, "Bu içinizi acıtan görüntülere sebep olanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

GÜNDEM 26.07.2023 17:09:00 1837 0
VİCDANSIZLAR LANETLENDİ

 

Huzurevleri, Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri Platformu Başkanı SHU Hakan Berktaş sosyal medyaya düşen engelliye şiddet görüntülerine tepki göstererek, "Bu içinizi acıtan görüntülere sebep olanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

 

Önceki gün sosyal medyaya düşen engelliye şiddet görüntülerine Huzurevleri, Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri Platformu Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı ( SHU) Hakan Berktaş’tan tepki geldi. İstanbul’da bir bakımevinde kalan yatağa bağımlı bir hastaya bir bakıcı veya hemşirenin tokat atarak sinkaflı sözler kullanmasını insan onur ve gururunu kıran hareketler olarak değerlendiren Platform Başkanı SHU Hakan Berktaş, “Bu görüntülere sebep olanları, bu görüntüleri kahkahalarla çeken, hiçbir müdahalede bulunmayanları büyük üzüntü içinde izledik. Öncelikle bu görüntülere sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Engelli hastamızın yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu görüntülere sebep olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

"SEKTÖRÜ TEMSİL ETMİYORLAR"

SHU Hakan Berktaş, sektörde vicdanına yaslanarak çalışan, yaşlı ve engellilere kendi anası babası gibi hürmet ederek bakan yüzlerce paydaşının bu incitici görüntülerden rahatsız olduğunu kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “İnternete düşen ve yaşanan bu çirkin olay Türkiye'de sayısı 565’i bulan Özel Huzurevi, Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezimizi,  sayıları bini bulan ve büyük özveriyle çalışan, emek veren sağlık çalışanlarını töhmet altında ve zor durumda bırakmıştır. Bunun dışında bu kurumlardan hizmet alan 40 binin üzerindeki hasta ve yakınlarını tedirgin etmiştir. Huzurevi, Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezleri olarak bizler de mağdur olduk. Platform olarak biz de rahatsızlık duyduğumuzu ayrıca belirtmek istiyoruz. 

 

Bu vicdansızlığı nefretle kınıyoruz.  Yaşanan bu olaydan dolayı bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. En ağır cezayı almaları için bu konuda taraf olacağımızı açıklıyoruz."
Huzurevleri Yaşlı Ve Engelli Bakım Merkezleri Platformu
www.alzheimerdemansdernegi.org
Tel: 02128730507

 

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: VİCDANSIZLAR LANETLENDİ
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.