Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Potanın Tarzanları gözünü Avrupa’ya çevirdi

İlk kez FIBA Europe Cup'ta oynamayı hak kazanan Potanın Manisa Tarzanları Manisa’nın yeni sezonun hazırlıklarına başladı

MANİSA -SPOR 19.09.2023 16:38:00 1728 0
Potanın Tarzanları gözünü Avrupa’ya çevirdi

 


Geçtiğimiz yıl ortaya koydukları mücadelesi oyun performansıyla ligde kalmanın çok çok ötesine çıkarak ilk kez FIBA Europe Cup'ta oynamayı hak kazanan Potanın Manisa Tarzanları  Manisa’nın 
yeni sezonun hazırlıklarına başladı.

KADRO SİL BAŞTAN HEDEF AVRUPA..

Bu sezon takımda sadece 5 sporcusunu bırakarak kadrosunu yüzde 95 yenileyen Manisa Büyükşehir Basketbol takımı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Muradiye Atatürk Spor salonundaki fotoğraf çekimlerinin ardından ligde ilk oynayacakları Bahçeşehir maçının hazırlıklarının startını verdi..
   

Bu sezonda FIBA Europe Cup'ta da mücadele edecek olan Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, basınla bir araya gelirken Başantrenör Ahmet Kandemir, takım kaptanı Mustafa Baki Görür, Daron Fatts Russell ve  Dorukhan Engindeniz yeni sezon ve Avrupa’daki hedefleri anlattı.
  

Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi (BSL) ve FIBA Europe Cup için hazırlıklarını Başantrenör Ahmet Kandemir yönetiminde Muradiye Spor Salonu’nda sürdürüyor. 
 ‘Medya Günü’ programıyla Manisalı basın mensuplarıyla buluşan yeşil-beyazlı ekip, yeni sezon ve Avrupa Kupası maçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“MANİSA'YI AVRUPA PLATFORMUNDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün bu sene Süper Lig'deki ikinci sezonu olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Başantrenör Ahmet Kandemir, çok yeni ve güçlü bir ekip oluşturduklarını söyledi. Kandemir, 
  

“Bu sene ligdeki hedeflerimizden bir tanesi Play-Off'a kalmak ve daha sonra da Avrupa Kupası hedefimiz var. 3 Ekim'de Avrupa Kupası elemelerini kendi evimizde oynayacağız ve bu bizim için büyük bir avantaj. Burayı geçerek gruplara kalmak istiyoruz. Manisa şehri, sporu ve basketbolu çok seviyor. Manisa'yı Avrupa platformunda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Manisa tarihinde ilk defa Avrupa Kupası oynayacak. Şehir bu konuda çok heyecanlı. Kulüp yönetimi de çok arzulu ve istekli. Ön elemede çok kuvvetli iki rakiple oynayacağız. Kolay olmayacak. Ön elemeyi geçersek gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Taraftarımızdan geçen sezondakinden daha fazla destek bekliyoruz. Bu sezon onların çok seveceği bir basketbol ortaya koyacağız. Bireysel yetenekleri çok iyi olan oyuncular aldık. Bu takımda çok fazla özel oyuncu var” ifadelerine yer verdi.

KAPTAN GÖRÜR; “HER AN SKORU LEHİMİZE DEĞİŞTİRECEK BİR TAKIM ÜNVANINA SAHİBİZ”

Süper Lig'de ilk sezonu olmalarına rağmen geçen sene iyi bir sezon geçirdiklerini anlatan takım kaptanı Mustafa Baki Görür,
   

 “Sezonun ortasından sonra yükselen bir grafiğimiz oldu. Bu grafiğimiz sayesinde bu sene Avrupa kupası maçlarına katılmayı hak ettik. Tabii ki ön eleme oynayacağız.Öncellikle önümüzdeki hafta Bahçeşehir ile bir lig maçımız var. Daha sonra Avrupa maçını oynayacağız.Her an skoru lehimize değiştirecek bir takım ünvanına sahibiz. İlk hedefimiz lige iyi başlayıp, arkasından ön elemeyi geçip Avrupa Kupası'na katılmak. Manisa'da inanılmaz bir şekilde taraftar desteği artıyor. Biz de bu taraftar desteğine karşılık Avrupa ve ligde güzel maçlar izletmek istiyoruz. Manisa tarihinde Avrupa'da oynamak bir ilk. Manisa'nın bunu hak ettiğini düşünüyorum. Bizim için gurur verici bir an olacak” dedi.

“ÇOK İYİ BİR HAZIRLIK SEZONU GEÇİRDİK”

Çok yeni bir takım olduklarını belirten Daron Fatts Russell da;
  

“Arkadaşlarımız etap etap takımımıza katıldı. İyi bir sezon öncesi kampı geçirdiğimizi düşünüyorum. Birbirimizi yeni yeni tanıyoruz. Çok üst düzey maçlar oynadık.Birbirimize alışma ve takım olarak sahada uyumlu bir oyun sergilemek için önemli bir hazırlık dönemi geçirdik.Avrupa Kupası'nda ön eleme oynayacağız. Bu ön eleme maçları oldukça zor geçecek. Bunun için de hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

“BASKETBOL SEVERLER BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK KALİTELİ HEDEFE KİTLENEN BİR TAKIM SEYREDECEKLER”

Çok kaliteli yabancı ve Türk oyunculardan kurulu bir takımla bu sezon mücadele edeceklerini ifade eden bir diğer oyuncu Dorukhan Engindeniz ise “Bu sene Manisa'nın çok büyük bir hedefi var. Basketbol severler beklentilerini karşılayacak kaliteli hedefe kitlenen bir takım seyredecekler Avrupa Kupalarında başarılı olmak gibi. Euro Cup'ta oynayacağız. Eleme maçlarına hazır olmak için bir aylık süreci çok çalışarak ve yoğun tempoda geçirdik. Hazırlık maçları oynadık ve sonuca bakmaksızın eksiklerimizin zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Ligin başlamasına 10 günlük bir süremiz var. Taraftarımız bu takıma inansın ve güvensin. Onlar bizi desteklemeye devam ettikçe bizim başarılarımızın da aynı oranda artacağına inanıyorum. Umarım güzel bir sinerji yakalayabiliriz”


Haber Kaynak : Ahmet ÜNSAL

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.