RAMAZAN DUMAN

Tarih: 14.07.2025 14:56

AKP, MHP, DEM PARTİ EL ELE BU NASIL BİR DÜNYA?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

Hiiiiçççççç şaşmamak lazım başlığa. Herşey gayet güzel gidiyor. Bana soruyorlar nasıl oluyor böyle diye? Ne var ki, diyorum. Size soruyorum iktidar, yaklaşan genel seçimleri kaybetmeyi göze alır mı? asla. E o zaman ne diye şaşıralım ki. Ak parti ve MHP'nin oyları yeterli gelmiyor. Peki çare ne? tabi ki onlara en yakın DEM parti. Zaten DEM partinin de istediği bu daha ne olsun? 
                                                                                                                                                    

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan " 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin, "AK Parti, MHP ve DEM Parti olarak bu yolu beraber yürümeye karar verdik," dedi. Ve bu çağrının PKK'nın silah bırakma eyleminin hemen ardından gelmesi oldukça manidar. 
                                                                                                                                                  

 

Bir zamanlar birbirine “vatan haini” diyenlerle “faşist” diyenler şimdi aynı karede tebessüm edebiliyor. Kendi seçmeninin gözünün içine baka baka, yıllarca söylediklerinin tam tersini yapabiliyor. Dün meydanlarda yuhaladıklarıyla bugün “ortak paydada” buluşuyorlar. Ne oldu? Ne değişti? Gerçekten fikirler mi dönüştü, yoksa koltuklar mı tehlikeye girdi?
                                                                                                                                                    

KARŞI PARTİ HAKKINDA KONUŞURKEN İKİ DEFA DÜŞÜNÜN
                                                                                                                                                               

Yani bundan sonra kimse başka partiler hakkında atıp tutmasın. Çünkü yarın kimin kiminle olacağı hiç belli değil. Önceden atılmış naralar, hakaretler, küfürler, Mecliste yapılan kavgalar siyasi çıkarlar ve iktidar olma hırsı devreye girince hepsi bir anda unutuluyor.
                                                                                                                                                 

Siyaset kurumunun ilke, duruş ve tutarlılık gibi kavramlarla ne kadar alakasız hale geldiğini bir kere daha gözler önüne seriyor bu tablo. Halkın yıllarca birbirine düşman edildiği, kutuplaştırıldığı, ayrıştırıldığı argümanlar şimdi hepsi bir çırpıda süpürülüyor. Neden mi? Çünkü çıkarlar birleşince, düşmanlıklar da buhar oluyor. Yani herkes herkesle ittifak yapabiliyor, yeter ki bir koltuk garanti altına alınsın.
                                                                                                                                                                  

 

 MADEM CHP SEÇİMLERDE DEM PARTİ İLE İTTİFAK YAPTI, PEKİ ŞİMDİ İKTİDARIN YAPTIĞI NE?
                                                                                                                                                                  

 

Seçim öncesi "ittifak yaptılar, DEM partiyi memur yapacaklar" diyenler şimdi ne yapıyor? CHP, yerel seçimleri DEM sayesinde kazandı diyenler şimdi ne düşünüyor acaba? İşçi alımlarında Ankara için "Partinin içini PKK'lı dolduracaklar" deniliyordu peki şimdi ne oldu?
                                                                                                                                                

 Hani MHP “teröre sıfır tolerans” diyordu? Hani AKP, “tek millet, tek bayrak” çizgisinde duruyordu? Hani DEM Parti, “bize düşman olanlarla aynı kareye girmeyiz” diyordu? Demek ki sözler sadece seçimlikmiş. Gerçek olan tek şey: Koltuklar, makamlar, şaşalı yaşamlar.
                                                                                                                                              

HALKIN OYLARI VE GURURUYLA OYNAMAYIN YETER!!!
                                                                                                                                                                              İdealleri ve biraz olsun umutları kalan bu haklın umutlarıyla oynamayın. Terör hassasiyeti olan ve iktidar partisine oy veren milyonlarca seçmen yapılan bu hareketi ve birlikteliği eminim ki, asla onaylamıyor. İşsiz, borçlu, umutsuz, bezgin halk ne yapsın bu tuhaf TV gittiğinde kimi neye göre seçecek artık?
                                                                                                                                                       

 

 Bir dönem “terörist” diye suçlananla, “faşist” diye damgalananın aynı masa etrafında buluştuğu bu siyasi iklimde, dürüst kalabilmek, gerçekten halk için çalışabilmek mümkün mü?
                                                                                                                                                              

MHP, DEM PARTİ İLE BİRLEŞMEYİ TABANINA NASIL ANLATACAK?
                                                                                                                                                          

Her ortamda sayın Bahçeli "PKK bir terör örgütüdür, HDP onun uzantısıdır. Bunlarla masaya oturulmaz, ittifak kurulmaz, göz kırpılmaz. "DEM Parti, HDP’nin devamı olarak görülüyor. HDP ise PKK’nın siyasi kanadı olarak kamuoyunda yerleşmiş durumda. Yani, bir yanda teröre karşı net çizgiler koyan MHP; diğer yanda bu çizgilerin tam karşısında duran bir parti var. Bu tablo karşısında MHP tabanına “DEM ile birleşiyoruz” demek, hangi mantıkla mümkün olabilir?
Sonuç olarak: MHP tabanına DEM ile birleşmeyi anlatabilmesi mümkün değildir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Çünkü bu, kendi tarihine ve değerlerine ihanet etmek anlamına gelir. Eğer siyasi partiler halka gerçekçi ve samimi olmuyorsa, o zaman sandıkta karşılığını bulmaları da imkânsızdır.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —