YUNUSEMRELİ KURSİYERLER ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ YURT DIŞINA İHRAÇ EDİYORLAR

Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde kursiyerlerin yaptığı amigurumi oyuncaklar beğeni topluyor. El emeği göz nuru oyuncaklar yurt dışına da ihraç ediliyor.

MANİSA- İLÇELER 9.12.2022 10:16:00 1373 0
YUNUSEMRELİ KURSİYERLER ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ YURT DIŞINA İHRAÇ EDİYORLAR

 

 

 

Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde kursiyerlerin yaptığı amigurumi oyuncaklar beğeni topluyor. El emeği göz nuru oyuncaklar yurt dışına da ihraç ediliyor.

 

Yunusemre Belediyesi bünyesindeki meslek edindirme kurslarında hanımlar hem yeni bir hobi ediniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen amigurumi (içi doldurulmuş örgü oyuncak) kursunda 15 kursiyer haftanın 3 günü El Sanatları Öğretmeni Hatice Kübra Erdem’den eğitim alıyor. Ürettikleri ürünler ile ev ekonomilerine katkı sağlayan bayanların ürünleri Dubai, Tahran ve Arabistan’a ihraç ediliyor. Ürünler ayrıca Yunus Emre Millet Çarşısı’nda bulunan Üreten Eller Mağazası’nda da satışa sunuluyor. El Sanatları Öğretmeni Hatice Kübra Erdem kursların oldukça verimli geçtiğini belirterek “Haftanın 3 günü Amigurumi kursu veriyorum. Yurt dışına ürünler göndermeye başladık. Şu anda Dubai, Tahran ve Arabistan’a ürünlerimizi gönderdik ve oralarda çok beğenildi. 15 kursiyerimiz ile bu kursta başarılı oluyoruz.” dedi. Kursiyerlerden Didem Seçkin ise kurstan duyduğu memnuniyeti şu şekilde dile getirdi: “9 yıldır bu işi yapıyorum. Buraya sosyalleşmeye geldim. Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye bu imkanları bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyorum. ” 

Yaşar Artar: “Atatürk’ün Eseri Olan Cumhuriyet, Milletimizin Ortak Vicdanı ve En Kıymetli Emanetidir”

Selçuk Özdağ’dan Parfüm Deposu Yangını İçin Meclis’e Soru Önergesi

ŞEHZADELER 100. YIL KIR BAHÇESİ AÇILIŞ ÖNCESİ YOL ENGELİNİ AŞIYOR

Başkan Ahmet Ağır ve Yönetimi mazbatasını aldı

Başkan Balaban: “Esnafımız Yunusemre’nin Bel Kemiğidir”

Salihli Belediyesi THM Korosundan Coşku Dolu Cumhuriyet Konseri

Başkan Besim Dutlulu: “Tarıma 180 Milyon TL Destek Verdik, Şimdi Sırada Su Var”

Akhisar’da Organ Bağışı Haftasında Umut Dolu Etkinlik

  • Pazar 21.4 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.2 ° false
  • Salı 19.9 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.