Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

YUNUSEMREDE VATANDAŞLAR DIŞARIDA MASKESİZ GEZEMEYECEK      

1

SAĞLIK 15.05.2020 18:20:07 938 0
YUNUSEMREDE VATANDAŞLAR DIŞARIDA MASKESİZ GEZEMEYECEK      

Manisa İl ve Yunusemre İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan karar gereğince tüm dünyada salgın haline gelen koronavirüs dolayısıyla cadde ve bulvarlarda vatandaşların maskesiz gezmesinin yasaklandığı duyuruldu. Karara uymayanlara ilgili kanunlar gereğince işlem uygulanacağı belirtilirken; vatandaşlardan mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi. 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (KOVİD-19) salgınıyla etkin mücadele için çalışmalar aralıksız sürüyor. Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, İl Hıfzıssıhha Kurulu ile salgının yayılımını önlemek için alınan kararlara yenilerini ekledi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Virüsün yayılmasının engellenmesi açısından ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı 8 Eylül, İzmir, Kumludere Caddelerinde vatandaşlarımızın maskesiz gezmesi yasaklanmıştır. Ayrıca ilçemizde vatandaşlarımızın yine yoğun olarak kullandığı Bahri Sarıtepe, Bahtiyar Tosunbaş, Cemal Ergün, Horozköy, Nusret Köklü ve 75 Yıl Caddesi ile Özsaruhan Bulvarı’nı kullanacak vatandaşlarımızın maskesiz gezmesinin yasaklanması kararlaştırılmıştır. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, mağduriyete neden olunmaması adına alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin de Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır” denildi.  

bursa bayan eskort


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Çarşamba 24.4 ° / 10.3 ° false
  • Perşembe 25.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.