Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Yunusemre Türk Hava Kurumu İlkokulu Bulgaristan'da tanıtıldı

Erasmus projesi kapsamında Manisa Yunusemre Türk Hava Kurumu İlkokulundan 5 kişilik  ekip Bulgaristan'a  gitti.

MANİSA- EĞİTİM 17.11.2022 00:00:00 1143 0
Yunusemre Türk Hava Kurumu İlkokulu Bulgaristan

 

Erasmus projesi kapsamında Manisa Yunusemre Türk Hava Kurumu İlkokulundan 5 kişilik  ekip Bulgaristan'a  gitti. Türkiye, Polonya, Bulgaristan, Yunanistan  ortaklığı devam eden proje 6-12 yaş arası öğrencilerde müziğin önemi, müzik eğitiminde sorunlar ve çözümleri ele alındı. Proje kapsamında eğitim 5 gün sürdü.

Yunusemre Türk Hava Kurumu İlkokulu Müdürü Şerif Çelik yaptığı açıklamada  şöyle dedi;

"Yunanistan, ziyaretçileri için en ilginç yerlerden bahsetti. Türkiye bölgeleri ve Manisa şehri hakkında da bir sunum yaptık. Ayrıca bölgedeki büyük şehirlere ayrılmış bir video da gösterdiler. Son olarak organizasyonları olan Manisa Yunusemre Türk Hava Kurumu İlkokulu’nu tanıtımı gerçekleşti. Her ülke 2 yada 6 logo sundu ve ortaklar projenin daha iyi görünmesi için en iyi proje logosunu seçti. Kazanan, Türk ekibi tarafından oluşturulan logolardan biri oldu. 
Polonyalı, Krakow ve tarihi önemi hakkında bir video gösterdi. Ardından kısa videolar eşliğinde görme engelli çocuklara yönelik okullarından bahsettiler. Görme güçlüğü çeken çocuklara nasıl öğrettiklerini açıklayan kısa bir eğitim verdiler ve bu tür öğrenciler için Braille notaları olan notaları gösterdiler. Atölye Çalışması "Notalarla Maceralar" erken çocukluk döneminde müzik okuryazarlığı ve Dr. Diana Petkova Çalışmada 3 ile 5 yaş arasındaki öğrencilere yönelik bazı özgün teknikler uygulandı" dedi.

Türk Hava Kurumu İlkokulu Müdürü Şerif Çelik sözlerinin devamında ise  " 8-12 yaş arası çocuklara müzik eğitimi verirken uyguladığı birkaç yenilikçi yaklaşımı, bazı nefes egzersizleri ve daha birçok ilginç tekniği izlediler.  Divisi Sanat ve Müzik merkezi öğretmenleri tarafından düzenlenen müzik aletlerinin bireysel tanıtımına yönelik "Müzikal Proshtypulnik" atölyesi gerçekleştirildi.Çok küçük çocukları keman, arp, piyano, gayda, davul gibi çeşitli müzik aletlerine ilgi duymaya nasıl çekeceklerini ve motive edeceklerini gösterdi. Çalışmalar Plovdiv Eski Şehir'de kültürel ve tarihi rehberli tur ile sonlandı" ifadelerini kullandı. 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.