YUNUSEMRE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ili etkilendi. Yaşanan deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve binlerce vatandaş yaralandı.

MANİSA- EĞİTİM 13.02.2023 00:00:00 1788 0
YUNUSEMRE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

 

 

 

 Tüm Türkiye'de deprem sonrası yardım seferberliği başlattı. Manisa'nın Yunusemre ilçesi Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda da yardım toplandı. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş Meslek liselerin, Yunusemre Halk Eğitim Merkezinin ve tüm okulların deprem bölgesine yardım için öğrenci , öğretmen , veliler ile birlikte ilk günden beri çalıştıklarını söyledi. Demirtaş sözlerine şöyle devam etti;

"Biz büyük bir aileyiz. Yunusemre İlçe Milli Eğitim camiası olarak tek yürek olduk. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ilk gününden itibaren öğrencilerimiz , öğretmenlerimiz , okul idaremiz, okul aile birliklerimiz gönüllü olarak deprem bölgesine yardım göndermek için seferber oldular. Tüm okullarımızda yardım toplamaya başladık. Yapılan yardımların toplama merkezlerinde teslim alınması ve paketlenmesi için ekiplerimiz 7/24 dönüşümlü görev yapıyor. Kaymakamlığımız ve İl Müdürlüğümüz koordinesinde deprem bölgesinde mutfak hizmeti verecek 40 kişilik 2 seyyar ekip görevlendirildi. Bu ekip için 1 günde 1 tır dolusu yardım malzemesi gönüllüler tarafından temin edilerek deprem bölgesine gönderildi. Yunusemre Halk Eğitim Merkezimiz usta öğretici ve kursiyerleri tarafından atkı, bere, kazak gibi kışlık kıyafetler hızla örülerek paketlendi. Ayrıca yine dikiş öğretmenlerimize polar , eşofman takımları dikilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır edildi. Uyku tulumu üretimi için hazırlıklarımız devam ediyor. Kaymakamlığımız ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde soba ve seyyar banyo/ tuvalet üretimi için hazırlıklarımız devam ediyor. Bütün öğretmen , öğrenci ve velilerimiz valilik yardım toplama merkezlerine çalıştı. Dağcılık ve AFAD eğitimi almış gönüllü 21 personelimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından arama kurtarma ekibi olarak bölgeye gönderildi. Toplama merkezi olan okullarımız Çağatay Uluçay ilkokulu ve Ortaokulu, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesini bugün sayın valimiz Yaşar Karadeniz ve Yunusemre Kaymakamımız Atilla Kantay ziyaret etti" ifadelerini kullandı.

 


 

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Merhum Başkan Ferdi Zeyrek ve Çalışanlar İçin Lokma Hayrı

Yunusemre Belediyesi’nden Miniklere “Tasarruf ve Tutumluluk” Eğitimi

Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapistlere Randevu Dönemi Başladı

  • Cumartesi 18.6 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.