Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yunusemre Halk Eğitim Basınla Buluştu

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 farklı etkinlik mottosuyla çalışmalarına başladı

MANİSA- EĞİTİM 7.01.2023 00:00:00 1486 0
Yunusemre Halk Eğitim Basınla Buluştu

 

 

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Manisa basınıyla buluştu.

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleşen programa Yunusemre İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şube Müdürleri Özgür Yıldız, Üçler Yıldırım, Yüksel Beroje, Emel Bayer, Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz katıldı.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, 10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Gününü kutladı. Demirtaş, “Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olan Halk Eğitim Merkezinde 0 (sıfır) yaşından ölünceye kadar bütün vatandaşlarımızın eğitimde bulunmalarını, eğitime katkı sağlamaları yönünde her türlü bakanlığımızın belirlediği modül üzerinden kursları açıyoruz.

Modülde olmayan kursları da talepler üzerine kendimiz modülünü oluşturup gönderiyoruz. 2022 yılında özellikle Yunusemre’yi ve Manisa’yı tanıtıcı kurs programı hazırladık. Bakanlığımız onu değiştirerek modülde yayımladı.

Biz de bu sürece katkıda bulundu. vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda bütün kursları açmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, gazetecilerin gününü kutlayarak programa katılan herkese teşekkür etti. Oğuz, “Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi olarak 2022 yılında 2 bin 251 kurs açtık. 37 bin 238 kursiyer katıldı. Yani açtığımız kurslara katılan kursiyer sayısı bakımından Yunusemre ilçemizin nüfusunun yüzde 15’ine hitap ediyor. bakanlığımızın belirlediği yüzde 15 sınırına ulaştık. Bu bizim için yeterli mi değil, belki birçok ilçenin nüfusundan fazla kursiyere ulaştık ama bunu daha da artırmalıyız. 2023 yılı da Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması sebebiyle 100. Yılda 100 etkinlik mottosuyla çalışmalarımıza başladık. İlk etkinliğimizi Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızla gerçekleştirdik. İkinci etkinliğimizi her zaman yanımızda olan gazetecilerle birlikte yapıyoruz” dedi.

En çok talep edilen kurslardan bahseden Oğuz, “Bilgisayar, hijyen, giyim kursları talep görüyor. Özellikle hijyen eğitimini Manisa Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte yapıyoruz. Çünkü bütün işletmelerde hijyen şart koşuldu. Dikiş kursları çok revaçta, hazır giyim pahalı olduğu için kendi evlerindeki ürünleri değerlendirmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın Sıfır Atık Projesi var. Bu projeyi de bu kurslarda ele almış oluyoruz. İnsanların istediği her kursu burada 12 kişi olduğu sürece açabiliyoruz ” diye konuştu.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: Yunusemre Eğitim Basınla Buluştu
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.