YENİ TEDBİRLER OLACAK MI?

1

GÜNDEM 17.04.2021 15:36:25 1311 0
YENİ TEDBİRLER OLACAK MI?


Erdoğan'ın 'Vaka sayıları düşmezse çok daha sert önlemler alınabilir' açıklaması sonrası sert önlemlerin neler olabileceği konuşulmaya başlandı.



Beklenen gelişme yaşanırsa tedbirlerin etkileri 10 gün içinde tabloya yansıyacak. Eğer bu sağlanamazsa Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında belirttiği yeni, daha sert ve sıkı tedbirler gündeme gelecek.

Hedeflenen rakamlara ulaşılamazsa Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak en az 9 günlük tam kapanma seçenekler arasında.

İSTENMEYEN TEDBİRLER 

Uzmanların bu konuda tam kapanmaya dahil edilebilecek tedbirlerle ilgili görüşleri şöyle:
- Alışveriş merkezlerinin kapatılması.
- Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin kapatılması.
- Okulların tamamen kapatılması.
- Özel sektörde daha kısa çalışma saatlerinin teşviki.
- Kamuda daha kısa çalışma saati uygulamasının başlatılması.



Öte yandan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 2 haftalık kısmi kapanma sürecinde öncelikli hedefin vaka sayısını 50 binin altına düşürmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. İlhan, 'Vakalar düşmezse bundan bir sonraki aşama AVM'lerin, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların (8 ve 12'nci sınıflar ile okul öncesi) artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir' şeklinde konuştu.

MESOB ile Elit Ege Koleji Arasında İndirim Protokolü: Esnafa %25 Eğitim Desteği

Muhtarın Girişimleriyle Akpınar Mahallesi’ne Doğrudan Ulaşım: 112 Numaralı Hat Güzergâha Eklendi

Yaz Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası Final Maçıyla Tamamlandı

Turgutlu’da Can Dostlara Yeni Yuva: Doğal Yaşam Alanı Projesi Başlıyor

Yunusemre Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nda Yeni Dönem: Başantrenörlük Görevi Seda Çarıkçı’ya Emanet

Manisa FK ile American Life Arasında Eğitimde Güç Birliği

Manisa Büyükşehir’den Kurumsal Kaliteye Yatırım: ISO 9001 Eğitimleri Devam Ediyor

Manisalılar Serinliğin Adresini Biliyor: Olimpik Havuz Hafta Sonu Doldu Taştı

Anahtar Kelimeler: yeni-tedbirler-olacak-mi
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli
  • Çarşamba 36 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Perşembe 35.7 ° / 23.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.