Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yaşlılar Otobüsleri İşgal Etti

0

GÜNDEM 6.05.2016 17:26:50 167667 0
Yaşlılar Otobüsleri İşgal Etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşların ulaşımlarını rahat ve konforlu bir şekilde sağlanması amacıyla verilen ücretsiz ulaşım kartları Saruhanlı'da amacı dışında da kullanılmaya başlandı. Özellikle Saruhanlı merkeze uzak mahallelerde oturan kart sahibi yaşlılar, zaman öldürmek için gün boyu otobüslerde gezmeye başladı.

Konu hakkında duydukları sıkıntıyı dile getiren Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, 'Canı çorba isteyen bazı yaşlılarımız, Saruhanlı yada Manisa'ya giderek belediyenin sağladığı imkanı kötüye kullanıyorlar' dedi.

EĞLENCE ARACI OLDU

Yaşanan sıkıntı hakkında odalarına çeşitli şikayetler geldiğini de belirten Arguz; 'Odamıza gelen şikayetler sonucu yaptığımız incelemede gördük ki; bu tür kartlara sahip bazı yaşlılarımız, bulundukları mahallelerde canları sıkıldığı zaman Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bu otobüslere binerek gün içinde defalarca Manisa'ya gidip geliyorlar. herhangi bir ücret ödemedikleri için zamanlarının büyük bölümünü otobüslerde geçiriyorlar. Bu onlara bir eğlence aracı haline geldi' dedi.

HAMİLE KADINLARA BİLE YER VERMİYORLAR

Gençler kadar otobüslerden ücretsiz faydalanan yaşlıları da otobüse binen hamile kadınlara dahi yer vermediklerinin de altını çizen getiren Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz; 'Bu otobüslere hamile bayanların yanı sıra hastalar, çocuklar, işe gitmeye çalışan insanlar, öğrenciler de biniyor. Özellikle günün belirli saatlerinde otobüsler tıka basa doluyor. Bu amcalarımız ne yazık ki hamile bayanlara dahi yer vermiyor. Hastalar dahi oturacak yer bulamıyor' dedi.

SINIRLAMA GETİRİLSİN

Ücretsiz kart sahiplerine Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sınırlama getirilmesini isteyen Mehmet Arguz; 'Büyükşehir Belediyesi bu kartlara belli bir sınırlama getirmeli. Örneğin tıpkı kontörlü telefonlar gibi kartlar da kontörle çalışmalı. Günde bir kez gidiş-dönüş sistemi getirilmeli ki, devletin verdiği bu imkanlar heba edilmesin. gerektiği gibi kullanılsın' diye konuştu.

ZÜLFÜKAR SEKİZLER


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: yaslilar-otobusleri-isgal-etti
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.