Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VATANDAŞLARDAN GEZEN TAVUK YUMURTASINA BÜYÜK TALEP VAR

2 çocuk babası Sertkaya,”Şimdilik günlük 70 tavuk ile başladım. Günlük 50-60 yumurta doğuyor. Hemen müşterilerime veriyorum. Hiç Pazar sıkıntısı çekmiyorum.”dedi.

MANİSA- İLÇELER 29.01.2024 09:24:00 1183 0
VATANDAŞLARDAN GEZEN TAVUK YUMURTASINA BÜYÜK TALEP VAR


 

Manisa’nın Köprübaşı ilçesi Killik mahallesinden 7 yıl önce Manisa merkeze taşınan Levent Sertkaya (30), ekonominin bozulması ve ev kiralarının % 500 artması sebebiyle 2023 yılında köyüne dönüş yaptı.
 

Mahallesinde kurduğu bin tavuk kapasiteli kümeste gezen tavuk yumurtası üretmeye başladı. 2 çocuk babası Sertkaya,”Şimdilik günlük 70 tavuk ile başladım. Günlük 50-60 yumurta doğuyor. Hemen müşterilerime veriyorum. Hiç Pazar sıkıntısı çekmiyorum.”dedi.
 

Tavukların beslenmesi için tarlasının bir bölümüne yonca,mısır  ve benzeri yem bitkileri eken Sertkaya, her gün tek tek topladığı yumurtaları paketleyip, günlük olarak Köprübaşı’ndaki müşterilerlere sattığını söyledi.
 

Eşi Suna Serkaya’nın da zaman zaman yardım ettiğini de belirten Sertkaya,” Müşterilerden çok güzel dönüşler alıyorum Burada beslenen tavukların yumurtası, kabuğu bile çok farklı oluyor, farklı bir tonda oluyor, lezzeti bambaşka oluyor. Uzun zaman böyle yumurta yemeyenler, köyde ürettiğimiz yumurtayı yediğinde, 'yumurtanın tadını unutmuşuz' diyor. Bu da bize mutluluk veriyor." diye konuştu.
 

Büyükşehirlerde yaşamanın artık iyice zorlaştığını söyleyen Sertkaya,” Trafik, gürültü, günün büyük kısmını kapalı bir ortamda çalışarak geçirmek gibi şehir hayatının beraberinde getirdiği durumlar stres seviyemizi artmasına neden oluyor” dedi. 

Adil Aka
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.