Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Vatandaşın Çamurla İmtihanı

0

GÜNDEM 29.11.2016 12:23:04 1395 0
Vatandaşın Çamurla İmtihanı

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi Taşdibi Mahallesi'nde Manisa Büyükşehie Belediyesi'nin altyapı çalışması sonrasında bozulan yollar yağmur yağışıyla birlikte yürünmez bir hal aldı. Çamur deryasına dönün sokaklar nedeniyle mahalle sakinleri tepki göstererek, belediye yetkililerinin bu duruma düzeltmesi gerektiğini ifade ettiler.
Mahalle sakinleri belediyenin bozduğu yollar nedeniyle özellikle çocukların yoldaki çamur nedeniyle yürüyemediğini, mahallenin çamur deryasına döndüğünü dile getirdiler. 

Bozulan yolların zamanında yapılmadığından dolayı, yağmur ardından çamur içinde kalan okul yolunda, öğrenci  ve öğretmenler zor şartlarda okula gitmeye çalışıyor. Öğrencilerden bazıları çamurdan korunmak için çizmeyle gidip gelirken, elbiseleri ve ayakkabıları çamur içinde kalan öğrenciler, biran önce yolun asfaltlanmasını yada parke taşıyla döşenmesini istiyor.

ÇOCUKLAR ÇAMURA BATIYOR

yağan yağmurla birlikte Taşdibi Mahallesi'nde hemen hemen her sokakta su birikintilerinin oluştuğunu, çamur deryasına dönen yollardan çocuklarının okula gidip geldiğini anlata veliler; 'Çalışma biten yollarda kazılan çukurlar kapatılarak öylece bırakıldı. Yağmur yağana kadar toz duman içinde kaldık. Yağmurdan sonra da ne yazık ki sokaklarımız çamurdan geçilemez hale geldi. Çocuklarımız okula gidip gelirken yarı beline kadar çamura batıyor. Her gün formalarını yıkamaktan bıktık. Belediye yetkilileri buna bir çare bulmalı. Hiç olmazsa çamurlu yolara mıcır dökerek sorunu geçici olarak çözebilirler' dediler.

BİRAZ SABIR

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallenin su ve kanalizasyon ihtiyacını karşılamak üzerek yaklaşık 4 aydır Taşdibi Mahallesi'nde kazı çalışması yaptığını aktaran Mahalle Muhtarı Ali Çakal; 'Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemizin kanalizasyon sistemi ile içme suyu yenileme çalışması yapılıyor. Yaklaşık 4-5 aydır çalışmalar sürüyor. Çalışmalar hava şartları el verirse kısa sürede tamamlanacak. Tabi bu arada da mahallemizde birçok sokak kazı nedeniyle bozuldu. Son iki gündür yağan yağmurla sokaklar çamur deryasına döndü. Ben mahalle sakinlerinden biraz daha sabır istiyorum. Kazılan yerler çökmeden ne taş döşenebiliyor ne de asfalt atılabiliyor. Eğer mahallemizin temiz ve düzenli olmasını istiyorsak bir müddet daha bu çaur ve toza katlanacağız' dedi.

ZÜLFÜKAR SEKİZLER

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: vatandasin-camurla-imtihani
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.