Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

VATANDAŞ SOKAK KÖPEKLERİNE ZARAR VERMEDEN ÇÖZÜM YOLU ARIYOR

0

GÜNDEM 11.07.2018 14:49:57 1343 0
VATANDAŞ SOKAK KÖPEKLERİNE ZARAR VERMEDEN ÇÖZÜM YOLU ARIYOR

Saruhanlı sokaklarında ve caddelerinde bulunan sokak köpekleri vatandaşlara ve esnafa büyük korku yaşatıyor. Esnaflar dükkanlarının önünde bulunan köpeklerin müşterilerine saldırdığını belirtti. Bir yıl öncesine kadar 6 sokak köpeğinin küçük bir çocuğa saldırdığını belirten esnaf çocuğu zor kurtardıklarını ve daha sonrasında yetkili kişilere bildirdiklerini fakat yetkililerin hiçbir önlem almadıklarını belirtti. Saruhanlı esnaflarından Derya Taşer bir hafta önce müşterisinin çocuğuna köpekler tarafından saldırı olduğunu ve köpeklerden çocuğu zor kurtardığını belirtti. Taşer belediyeye zabıtaya ve polise defalarca bildirmesine rağmen yetkililerin hiçbir şey yapmadıklarını belirtti. Saruhanlı da bulunan hayvan barınağının köpekleri toplamadığını belirten Taşer, hayvan barınağında birkaç tane köpek cesedinin bulunduğu için barınağın üstüne düşen görevi yapmadıklarını belirtti. Belediyenin köpekleri sadece kısırlaştırdığını söyleyen Taşer, hayvan severlerinde bu konuda üzerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini belirtti. Kısırlaştırmanın bir çözüm olmadığını belirten esnaf daha iyi çözüm istiyor.  Hayvan düşmanı olmadıklarını belirten esnaf, sadece yetkililerin üzerlerine düşen görevi yapmalarını ve hayvanların daha iyi bakılacağı yerde barınmalarını istediklerini belirtti.  Yetkililere seslenen vatandaşar bu duruma en kısa zamanda bir çözüm istediklerini belitti. Saruhanlı halkı da sokak köpeklerinden şikayetçi, özelikle  gece dışarı çıktıklarında köpeklerin havlamalarından ve saldırılarından bıktıklarını belirten halk yetkililerin bu duruma el atmasını istiyor. İşten gece çıkan vatandaşlar gece eve gitmekte büyük korkular yaşadığını köpeklerden korunmak için yanlarında taş bulundurduğunu belirtti. Saruhanlı halkı ve esnafı yetkililerden bir çözüm beklemekte.

Mustafa ATADİL


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.