Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Vali Yaşar Karadeniz’ in Yeşilay Haftası Mesajı

0

GÜNDEM 28.02.2021 18:41:12 1006 0
Vali Yaşar Karadeniz’ in Yeşilay Haftası Mesajı



Vali Karadeniz'in mesajı şöyle:



Toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla 1–7 Mart haftası, her yıl ülkemizde ‘Yeşilay Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı bireyin bedensel ve ruhsal sağlığının bununla birlikte toplum sağlığının bozulmasına sebebiyet vermektedir.  Alkol ve uyuşturucu madde gibi tütün ürünleri kullanımı da önemli bir halk sağlığı sorunudur. 4000’den fazla kimyasal madde içeren tütün ürünlerinin kullanımı bireylerde psikolojik ve fiziksel bağımlılıklara sebebiyet vermektedir.

Bununla birlikte teknoloji çağında yaşıyoruz ve  teknolojinin hayatımıza sağladığı birçok fayda var. Ancak internet ve teknoloji kullanımı kontrolünü kaybetmek diğer bağımlılıklarda olduğu gibi özelliklede çocuklarımızda ciddi zararlara sebebiyet verebilmektedir.

Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek, düzgün bir aile ve toplum yaşantısına sahip olmak, çocuklarımıza huzur, barış ve saygının hâkim olduğu bir gelecek bırakmak için; tütün, alkol, uyuşturucu başta olmak üzere ülke olarak tüm bağımlılıklara karşı bilinçli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Bağımlılığın önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde tüm bağımlılıklara karşı toplumda bir farkındalık oluşturmak ve bağımlılıkları önlemek amacıyla birçok güzel çalışma yapan Yeşilay Derneğine teşekkür ediyor, Yeşilay Haftasını kutluyorum. Tüm Manisalı vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.