Vali Yaşar Karadeniz'in 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

0

GÜNDEM 23.07.2021 11:18:23 1481 0
Vali Yaşar Karadeniz





24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılmasının demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım olması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

 

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Basın, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. 

 

Türk basınımız, milletimizin Milli Mücadelesinde ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerinde milli duruşunu ortaya koymakta, en zor şartlar altında bile görev aşkıyla, milletinin, Türkiye’de ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmaktadır.

 

Basın mensuplarımızın; etik değerlere ve  hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Ülkemizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, her türlü zor şartlar altında, gelişen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren başta Manisa’da görev yapanlar olmak üzere tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yaşar KARADENİZ Manisa Valisi

Bakırlıoğlu: “Soru önergelerine yanıt vermeyen bakanlar tasarrufu yanlış anladı!”

Sağlık Meslek Örgütlerinden Tek Sağlık Günü Mesajı: “İnsan, Hayvan ve Çevre Sağlığı Bir Bütündür”

Başkan Besim Dutlulu Esnafı Dinledi: “Her Zaman Halkımızın İçindeyiz”

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Salı 18.4 ° / 8.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.