Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

“TRAFİKTE SORUMLU ÇİFTÇİ” KAMPANYASI SARUHANLIDA BAŞLADI

0

GÜNDEM 10.05.2017 16:33:25 1115 0
“TRAFİKTE SORUMLU ÇİFTÇİ” KAMPANYASI SARUHANLIDA BAŞLADI

Manisa İl Jandarma Komutanlığı “Karayolu Trafik Haftası” nedeni ile başlatmış olduğu “Trafikte Sorumlu Çiftçi” kampanyasının açılış töreni Saruhanlı Mütevelli Mahallesinde gerçekleşti. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mehmet Işık, öğrenciler, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

İL GENELİNDE 1700 REFLEKTÖR DAĞITILACAK

Saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasının yapan İl Jandarma Komutanı Albay Kaplan, il genelinde 84 bin 160 traktör bulunduğuna dikkati çekerek, 'Son 5 yıl içerisinde traktörlerin karıştığı 63 ölümlü, 401 yaralamalı ve 60 maddi hasarlı olmak üzere toplam 524 trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazalarda 64 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 746 vatandaşımız ise yaralanmış ve ya sakat kalmıştır.” diye konuştu. Kaplan, başlatılan kampanya kapsamında il genelinde dağıtılacak bin 700 reflektörün her ilçede 100'er adet dağıtılacağını söyledi.

“BU KAMPANYALARA MECBUR KALMAMALIYDIK”

Törende konuşan Vali Güvençer, trafik kazalarında kaybedilen hayatların çok olmasına dikkati çekerek, 'Marmara depremi dışında yaşanan afetler ve terör olaylarından daha çok insanımızı trafik kazalarında kaybettik. İl Jandarma Komutanlığımızın başlatmış olduğu traktörlerin ışıklandırma sistemlerinin ve römorklarının reflektörle donanması konusunda ki bu kampanyası çok önemli ama artık 2017 yılında 30 yıldır Kaymakamlıklar eli ile yürütmek zorunda kaldığımız bu kampanyalara bu dönemde mecbur kalmamalıydık. Traktörler alışılmış bir trafik aracı değil bir iş makinesidir ama Türkiye gibi bir tarım ülkesinde zorunlu olarak çiftçilerimiz  traktörlerle trafiğe çıkıyor. Bu nedenden dolayı kazaların önüne geçmemiz için traktörlerin ışıklandırılması ve römorklara reflektör takılması büyük bir öneme sahip.” diye konuştu.

PROTOKOL REKLEKTÖRLERİ ÇAKTI

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Güvençer ve diğer protokol üyeleri tarafından reflektörler traktörlerin kasasına çakıldı. Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantlarda öğrencilere malzeme tanıtımı yapılarak boyama kitapları ile çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı. SERKAN KÜL


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.