Temmuz Enflasyonu Zirve Yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon verilerini yayımladı.

EKONOMİ 3.08.2023 11:18:00 4082 0
Temmuz  Enflasyonu Zirve Yaptı

 

 


TÜFE'deki değişim 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,45 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 19,31 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 82,62 ile lokanta ve oteller oldu.

 

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 2,67 ile eğitim oldu. Buna karşılık, 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 17,75 ile ulaştırma oldu.

 

 

 

 

Şehit Mehmet Savunmaz 34. yılında anıldı

Salihli’de içme suyu altyapısı yenilendi

Başkan Şimşek Nurlupınar’da vatandaşla buluştu

Salihli’de “Askıda Sebze-Meyve” dayanışması başladı

Turgutlu Meclisi Şubat toplantısında 13 madde

Muhtarlara yakıt desteği kartları teslim edildi

İYİ Parti Şehzadelerden Dünya Kanser Günü ziyareti

Manisa’da İller Arası Kick Boks Şöleni

Anahtar Kelimeler: Temmuz Enflasyonu Zirve Yaptı
  • Perşembe 6.5 ° / 0 ° false
  • Cuma 4 ° / 2.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 3.6 ° / 1.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.