Tarımsal Girdi Fiyatları Kasım'da da Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Kasım ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı.

EKONOMİ 22.01.2024 14:55:00 3381 0

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Kasım ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE, bir önceki aya göre %1,44, bir önceki yılın Aralık ayına göre %37,83 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %38,82 arttı.

Tarım-GFE'nin tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde bir önceki aya göre %1,39, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde %1,70 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %34,32, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde %72,48 artış gerçekleşti.

Tarım-GFE'nin yıllık değişim oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre %38,82 artarak son 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu dönemde, tarımsal girdi fiyatlarındaki en yüksek artış, %144,54 ile veteriner harcamalarında gerçekleşti.

Tarım-GFE'nin aylık değişim oranı, bir önceki aya göre %1,44 artarak son 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu dönemde, tarımsal girdi fiyatlarındaki en yüksek artış, %10,84 ile veteriner harcamalarında gerçekleşti.

Analistler, tarımsal girdi fiyatlarındaki artışın, küresel enflasyon baskılarının devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi’nde İlk Maç Cumartesi Oynanacak

Şehzadeler Gençlik Evi’nde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Başlıyor

Şehzadeler Belediyesi’nden Çiftçilere Ova Yolu Desteği

Şehzadeler Belediyesi’nden Çiftçilere Ova Yolu Desteği

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yeni Eğitim Dönemi Coşkusu

"Kalıptan Eser'e Bir Düş Yolculuğu" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Manisa’da Balıkesir Tanıtım Günleri Başlıyor

AKHİSAR BELEDİYESİNDEN SAĞLIĞA BİR BÜYÜK YATIRIM DAHA

Anahtar Kelimeler: Tarımsal Girdi Fiyatları Kasım' Arttı
  • Perşembe 30 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 20.4 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.2 ° / 10.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.