Spora Yönlendirme Projesinde Denge ve Reaksiyon Testleri Yapılıyor

1

SPOR 14.02.2021 00:10:23 2409 0
Spora Yönlendirme Projesinde Denge ve Reaksiyon Testleri Yapılıyor





Manisa’da 2018 ve 2019 yılında 23 bin 997 öğrenci yetenek taramasından geçirildi. Bu kapsamda Manisa merkez ve 17 ilçede seçilen toplam 493 öğrenci, 35 uzman antrenörler gözetiminde Türkiye Sportif @yetenektaramasi ve Spora Yönlendirme projesi  kapsamında  Denge ve Reaksiyon testleri  de devam ediyor.

Proje olumlu ilerliyor
Projede çalışmaların olumlu ve verimli ilerlediğini belirten Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının sahaya ineceği günleri heyecanla beklediklerini ifade ederek,
“Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme’ Projesi kapsamında Manisa’daki taramadan geçip başarılı olan 493 öğrenciye 35 uzman antrenör tarafından uzaktan eğitim veriliyor. Proje kapsamında öğrencilerimizin uzman antrenörlerimizin gözetiminde Denge ve Reaksiyon testleri yapılıyor.
Yetenekli çocuklarımız, bakanlığımız tarafından hazırlanan program çerçevesinde çalışarak sahaya inecekleri günü bekliyorlar. Taramadan başarıyla geçen çocuklarımız, bilim kurulunun yönlendirmeleri neticesinde branşlara ayrılacak ve bu branşlarda eğitim gördükten sonra milli takıma ve oradan da olimpiyatlara gidebilecekler. Bu projedeki amacımız ülke sporuna yeni yetenekler kazandırmakla birlikte çocuklarımıza sporu sevdirmektir' diye konuştu.

Muharrem KAZER


 

Salihli'nin Temizlik Filosuna TBB’den Güçlü Destek

Yılmaz: Barınma Krizi Toplumsal Çöküşe Neden Oluyor

Vali Özkan: Hedefimiz Afetlere Dirençli Bir Manisa

Manisa’da Mevlana Rüzgarı: Gülneva Topluluğu Mest Etti 

Turgutlu’da kaldırım işgallerine ortak denetim

Gülşah Durbay için taziye dualarla sona erdi

Gülşah Durbay için Fatih Sergi Salonu’nda taziye

Mali Müşavirlerden Hükümete Acil Çağrı: 586 Sayılı Tebliğ Geri Çekilsin

  • Perşembe 5.7 ° / -1.7 ° Güneşli
  • Cuma 7.1 ° / -0.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 8.4 ° / 1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.