Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

SPOR VE GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YAPILIYOR

1

SPOR 2.07.2019 17:10:09 1507 0
SPOR VE GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YAPILIYOR

Manisa Güzel Sanatlar Lisesi ve Manisa Spor Lisesi’nde 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okuyacak olan öğrencilerin belirlenmesi amacıyla gerçekleşen özel yetenek sınavları başladı. Pazartesi günü Spor bölümüyle başlayan sınavlar müzik ve resim bölümüyle devam etti. Geçen yıla göre katılma oranında yüzde 15 civarında bir artış var. Spor Lisesine 257 öğrenci, resim bölümüne 111 ve müzik bölümüne 67 öğrenci başvurdu. 
Resim alanında öğrenciler desen ve imgesel olarak iki aşamada sınava katılıyor. Müzik alanında ise öğrenciler işitme, aynı zamanda çalma, söyleme, ezgisel bellek, ritim belleğini ölçen testlere tabili tutuluyorlar. Toplamda 50 puanı geçen öğrenciler daha sonra 6,7, 8. Sınıfların not ortalamasının yüzde 30 etkisiyle puanları oluşacak. Spor Lisesi’ne 60 öğrenci, Müzik Bölümüne 30 öğrenci ve Resim Bölümüne 30 öğrenci alınacak. Asıl kayıtlar 8-10 Temmuz tarihleri gerçekleşecek. Gelmeyen öğrenci olursa yedek liste için kayıtlar 11-12 Temmuz’da yapılacak. 
Gerçekleşen özel yetenek sınavları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yılmaz Sertdemir, “Spor bölümünde öğrencinin hız, dayanıklılık, kuvvet özellikleriyle birlikte öğrencilerimizin çocukluktan itibaren yaptıkları branşlar, toplu sporlar, bireysel sporlarda daha çok ilerlemesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. 9 ve 10. Sınıflarda Anadolu liselerinde görünle ders programları mevcut olup, ayrıca okulumuzun alan derslerini veriyoruz. 11 ve 12. Sınıflarda alan dersleri artarken, teorik dersler azalıyor. Spor Lisesi’nden mezun olan bir öğrenci aslında sporcu olmak üzere kafasında bir rota çizmiş oluyor. Üniversitelerin öğretmenlik, antrenörlük, yöneticilik ve reaksiyon alanlarında özel yetenek sınavıyla müracaat edip üniversiteye yerleşiyor. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin yüzde 85’den fazlası üniversitelere yerleşiyor. Bunun yanında Milli Savunma Üniversitesine, Polis kolejlerine giden öğrencilerimiz rahatlıkla sınavlarını kazanıyorlar. İleride sporculuk işini yapmayan öğrencilerimize tavsiyemiz odur ki hiç uğraşmamaları. Çünkü gidecekleri okulda kaçan zamanları onlar için zararlı bir süreç oluyor. Hem de burada geçirdikleri süre onlar için boşuna geçmiş oluyor. Ben tamamen sporla uğraşacağım, ileride spordan ekmeğimi kazanacağım diyen öğrencilerin gelmesini istiyoruz” dedi. 
Resim Bölümünde desen, imgesel, temel sanat eğitimi, 2 boyutlu, 3 boyutlu eğitimler olmak üzere resim alanında iyi yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Sertdemir, üniversitelerde özel yetenek sınavıyla alan 17 bölümün bulunduğunu söyledi. Sertdemir, “İç mimarlıktan, animasyon, çizgi filmden, reklamdan, grafikten, resim öğretmenliğinden, heykeltıraşlıktan, seramik, moda tasarımı gibi birçok bölüm bu öğrencilerimizi bekliyor. Öğrencilerimiz bu alanlarda ilerliyorlar. Ülkemizin sanat alanında seçkin çocukları oluyorlar. Bu yıl 19 Mayıs temalı Türkiye çapında yapılmış olan yarışmada bir öğrencimiz Türkiye birincisi oldu, ödülün bakandan aldı. Bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Geçen yıl Samsun’da bir öğrencimiz birinci oldu. Çocuklarımız bir yarışmaya katılmışlarsa oradan dereceyle dönmüşlerdir. Bu yıl atölyelerimizde dijital olarak 3 boyutlu yazıcılarla sanat dersini vereceğiz. Bir atölyemizde seramik alanı kuracağız. Burada da öğrencilerimizin yüzde 85-90’ı üniversitelere yerleşiyor.” diye konuştu. 
Müzik bölümünde öğrencilerin hem çalma hem söyleme hem de işitme testlerine alındığını belirten Sertdemir, “Öğrencilerimiz Manisa’da, bölgemizde ve ülkemizde her türlü aktiviteye rahatlıkla katılabiliyor. Bu yıl uluslar arası bir aktiviteye de katıldı. Türk kültürünü en güzel şekilde yansıtan türkülerimizi, değişlerimizi, şarkılarımızı söylerken biz mutlu oluyoruz. Ses bakımından çok güzel eğitim alıyorlar. Milli Savunma Üniversitemizin bando okuluna toplamda 30 öğrenci alınıyor 8 öğrenci bizim okuldan yerleşti. Kaldı ki o sınavlara 2 bin, 3 bin kişi başvuru oluyor. Çocuklarımızın burada almış olduğu eğitim boşuna gitmemiş oluyor, hem de bunu daha da ilerletmiş oluyorlar” dedi.

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Çarşamba 24.4 ° / 10.3 ° false
  • Perşembe 25.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.