SP’li Köse: Türkiye Sumud Filosuna Neden Limanlarını Açmadı?

Saadet Partisi Manisa İl Teşkilat Başkanı Fatih Köse soruyor; Uluslararası Sumud Filosuna Türkiye neden limanlarını açmadı

SİYASET 5.09.2025 11:31:41 343 0
SP’li Köse: Türkiye Sumud Filosuna Neden Limanlarını Açmadı?

(MHA) - Dünya'nın bütün dinlerinden olan insanlar Hristiyanı, Rum'u, Hindusu, Ateisti, İnananı, inanmayanı bir araya gelmiş Uluslararası Sumud Filosuna Gemi almış kendi gemisiyle destek olmuş ülkeler devletler limanlarını almışken Ümmetin hamisi olduğunu her fırsatta söyleyen AK Parti iktidarının neden Türkiye limanlarını açmadığını sordu.

İtalya'dan, İspanya'dan, Yunanistan'dan, Tunus'tan Gazze'deki açlığa, soykırıma çare olabilmek için Küresel Sumud Filosunun kaldırıldığını ifade eden Saadet Partisi Manisa İl Teşkilat Başkanı Fatih Köse, Akdeniz'e en çok kıyısı olan ve donanması en güçlü ülkelerden biri olan Türkiye'nin  limanlarında neden bir çalışma olmadı ve neden Türkiye'den gemi kaldırılmasına izin verilmedi. Biz Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı aracılığıyla Gemi çalışması yaptık ancak bunlar bile Türkiye'den değil İspanya ve Tunus üzerinden kalkıyor. Türkiye'den izin verilmedi. Durum bu şekildeyken Türkiye nasıl oluyor da Gazze'nin ve Filistin'in yanında olduğunu iddia ediyor." Dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yani hükümet, bu filoya Türkiyeden de katılma taleplerini reddettiğini sözlerine ekleyen Teşkilat Başkanı Köse, Bunun üzerine TBMM üyelerinden Saadet Partisi Milletvekillerimiz Mehmet Atmaca ve Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün hanımefendi ve Hüda-Par Milletvekili Faruk Dinç'in Küresel Sumud Filosu'na katılmak için Tunus'a gittiğini ifade ederek, "Hepimizin vergileri ile ayakta duran devletİn Anadolu Ajansı, Tunus'a gidip orada 'TBMM'yi temsilen giden 4 milletvekili olmasına rağmen sadece yabancılarla röportaj yaparak vekillerimizi görmezden geliyor. Bu sırada Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ise “Netanyahu denilen o kafirin kıyamına sessiz kalamayız. Onun için biz şu anda Gazze’deyiz” buyurdu. Buradan soruyorum AK Partili arkadaş anlatabilir mi?

* Biz nasıl Filistin'de, nasıl Gazzedeyiz?

* Somut olarak neler yapıyoruz?

* Bütün dünyadan aktivistlerin katıldığı Küresel Sumud Filosuna Türkiye Cumhuriyeti Devleti neden limanlarını açmıyor, açmadı?

* Hadi Türkiye bu eyleme katılmıyor, neden TBMM den 4 vekilin arasında bir tane Ak Partili milletvekili yok.

* Hadi o da yok. Neden devletin TV si Ak Parti olmadığı her çaba ve eylemi görmezden geliyor?

* Filistin, Gazze sadece Ak Partinin meselesi midir?

* Öyleyse neden sahip çıkmıyorsunuz? 
* Sahip çıkıyorsanız neler yapılıyor?

* Sahip çıkamıyorsanız, başkalarını neden görmezden geliyorsunuz?

Manisa'da yapılan ve yapılacak yürüyüşler de AK Partili arkadaşlar en ön saflarda yer alıyor ancak icraat yapması için kendi il binalarına yürümeleri lazım ki hükümette olduklarını unutmasınlar." dedi

SELÇUK ÖZDAĞ: “KAMU PERSONEL REFORMUNA İHTİYAÇ VARDIR!”

Turgutlu’da 83 bin sentetik ecza ele geçirildi

YUNUSEMRE ZABITADAN OKUL ÇEVRELERİNDE DENETLEME

Selçuk Özdağ’dan kira vergisi istisnasına tepki

AK Parti Akhisar Gençlik Kolları’ndan Kaymakam Can’a ziyaret

MCBÜ EngiRank 2025’te Türkiye’nin ilk 16’sında

MANSİAD ilk genel kurulunu yaptı: Abdullah Bilir güven tazeledi

MCBÜ’de Engelsiz Matematik Destek Programı Tanıtıldı

  • Cumartesi 9.8 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.3 ° / 3.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.2 ° / 4.8 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.