Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

SPİLOS DAĞCILARI TÜRKMEN ŞELALESİ’NDE

0

MANİSA-GENEL 23.03.2022 19:24:26 923 0
SPİLOS DAĞCILARI TÜRKMEN ŞELALESİ’NDE


Yaklaşık 30 metre yüksekten, iki koldan etrafa köpüklerini saçarak büyük bir gürültü ile akan Türkmen Şelalesi Manisa’nın ve Ege’nin görülmeye değer en güzel yerlerinden biridir. Böyle bir güzelliğe ulaşabilmek için Manisa’ya yaklaşık 34 km mesafede bulunan Türkmen Köyü’ne kadar araçla gelmeniz oradan da 1.5 saatlik bir yürüyüşle şelaleye ulaşmanız gerekir. Şelale’nin hemen altındaki taş ocaklarına kadar yeni açılan stabilize yoldan aracınızla gelme durumunuz da var. Ayrıca Şelaleye Menemen’in Çukurköy ve Aliağa’nın Karakuzu Köylerinden de gelinebilir. Türkmen Köyü girişinden başladığımız yürüyüşe orman içi patikalardan devam ettik. Şelalenin yakınındaki taş ocakları bu doğa harikası bölgeye hiç yakışmamıştı. Gittiğimiz birçok yerde karşılaştığımız manzara burada da karşımızdaydı. Doğanın tahribati ve çevrenin kirliliği. Şelalenin yakın çevresi adeta çöplüğü andırıyordu. Etrafa atılmış olan pet şişeler, teneke kutular, naylon poşetler, bira şişeleri, kağıtlar, karton kutular vb. Doğanın acımasızca tahrip edilmesi, çevrenin böylesine kirletilmesi uygar bir toplum olma yolunda bir arpa boyu bile yol alamayışımızın bir göstergesi olsa gerek.
Biz toplum olarak doğanın ve çevrenin korunmasına, temizliğine gereken özeni ve duyarlılığı ne zaman göstereceğiz? Böyle bir kültürü ne zaman nasıl oluşturup içselleştireceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize doğa sevgisi ve çevre bilincini neden veremiyoruz? Toplumu bu konuda neden bilinçlendirip, duyarlı hale getiremiyoruz? Okullarımızda daha ana sınıfından başlayıp eğitimin her kademesinde “Doğa ve Çevre Bilgisi” derslerini neden zorunlu okutmuyoruz. Soruları hep yanıtsız kaldı…
Şelalenin altındaki çaydan yardımlaşarak geçip hafif bir tırmanışla şelaleyi tam da karşıdan gören şelaleye oldukça yakın bir yerde mola verdik. Yürüyüşe buradan devamla şelaleye geldik. 30 metre yüksektan büyük bir gürültü ile köpüklerini etrafa saçarak akan şelalenin önünde fotoğraf çekme molası verdik. Sonra biraz da suya batarak yandaki patikadan şelalenin başındaki yeşil alana geldik. Burada yaklaşık bir saatlik öğle yemeği molası verdik.
Her etkinlikte olduğu gibi, dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, en güzel örneklerini ve gün boyunca doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşadık. Ciğerlerimiz temiz hava ile doldu. Haftada bir gün bile olsa yaşadığımız kentin, gürültüsünden, kirliliğinden, stresinden uzaklaşmış olduk. Şelaleden sonra farklı bir rotadan yürüyerek etkinliğimizi Türkmen Köyünde bitirdik” dedi.
” Spilos Dağcılık&Trekking Kulübü “ 27 Mart 2022 Pazar günü BUCA-KAYNAKLAR-ŞELALE Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirecek. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız.




+8

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.