Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

SORULAR ASKIDA PROJE İLE ÇÖZÜLÜYOR

0

MANİSA-GENEL 6.04.2022 18:35:58 1156 0
 SORULAR ASKIDA PROJE İLE ÇÖZÜLÜYOR


Osmanlı zamanında beri var olan bir uygulama olan ‘askıda’ geleneği günümüzde farklı şekillerde yaşatılıyor. Askıda ekmek, askıda yelek, askıda kitap, askıda oyuncak derken şimdi de öğrenciler askıda soru kampanyası başlattı. Manisa’nın en başarılı okulları arasında yer alan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde ‘Askıda Soru’ projesi hayata geçti. Öğrencilerin çözemedikleri soruları, diğer arkadaşları veya öğretmenleri tarafından çözülüp panoya asılarak bilgi dağarcıklarını genişletmesi amaçlanıyor.
11. Sınıf Öğrencisi Sena Kaplan, “Bu projeyi yaparken amacımız denemede ve test soru bankalarında anlamadığımız sorularımızı, yapamadıklarımızı öğretmenlerimizle değil arkadaşlarımızla yardımlaşarak hiç tanımadığımız biri sorumuzu çözüyor, yardımlaşmış oluyoruz. Soru tipleri görülmüş oluyor. Yani bende olmayan soru bankasının sorusunu bile burada görmüş oluyorum. Arkadaşlarımızla yardımlaşıyoruz. Amacımız daha çok soru görmek ve arkadaşlarımızla soruları çözmekti. Eğer çözüme ulaşamazsak en son danışacağımız kişiler öğretmenlerimiz oluyor. Amacımız buydu. Çok güzel geri dönüşler oldu. Aktif bir şekilde işliyor. İlk başta bir soru asmıştık, şimdi öğrenciler kendi sorularını getirip asıyor buraya” dedi.
11 A Sınıfı öğrencisi Kayra Vardarer, “Bu projeyi matematik projesi olarak tasarlamıştık. En başta da matematik sorularını asmıştık. Ondan sonra öğrenci arkadaşlarımız o kadar ilgi gösterdiler ki şuanda coğrafya, tarih, fizik her türlü dersten sorumuz var. Okulumuzda öğrencilerimiz çok ilgi gösterdi. Bu yüzden çok mutluyuz. Okula faydası olacak, sosyal yardımlaşmayı gözeten bir proje yapmak istedik. Bu yüzden de bu projeyi düşündük. Başka fikirlerde düşündük ama bize en iyi fikir bu gibi geldi. biz bu projeyle yardımlaşmayı, okulumuz içerisinde sorular çözerek derslerimize katkı sağlamasını istiyoruz” diye konuştu.
Matematik Öğretmeni Sevil Özlü, “Öğrencilerimizle proje hazırlayarak Matematik ama içinde yardımlaşma olsun, farklı şeyler olsun istedik. Akran öğrenmesi de öğrenciler arasında çok önemli. O yüzden tüm okul öğrencilerimizi dahil edecek böyle bir çalışma düşündük. Öğrencilerimiz denemelerde, soru bankalarında yapamadıkları soruları asıyorlar. Orada da panoya gelip bu soru hakkında fikri olan öğrenciler çözümleri yapıyor. Çözen arkadaşıyla paylaşıyor. Böylece hem sosyal, hem aktif bir işleyiş söz konusu. Çok hoşuna gitti öğrencilerimizin” dedi.
Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, “Şehzadeler Geriz Anadolu Lisesi zaten bir proje okulu. Projeleriyle ön safhada bulunan bir okuldur. Okulumuzun yaptığı birçok proje var. Bu projeyi çok beğendik. Çünkü bu bir yardımlaşma, imece eski tabirle yapılan bir olay. Çocuklarımızı bu projelerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Öğretmenlerimde destek verdikleri için onları da kutluyorum. Bu projelerin devamı gelecek. Gedizli olmak bir ayrıcalık. Çocuklarımız bu projeyi sadece matematik dersi için yapmış, matematik sorularında daha çok zorlandıkları için ama görüldüğü gibi sadece matematik ile kalmadı. Fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya sorularını getirip asmaya başladılar. Öğretmenlerimizde bu soruları irdeliyorlar. Eğer üst sınıf öğrencileri bunları yapabiliyorsa yapıyorlar yapamazlarsa en son devreye öğretmenler giriyor. Askıya asıyorlar öğrencilerde bu sorulardan faydalanıyor. Gerçekten hoş bir proje” diye konuştu.







 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.