Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ŞİMŞEK, MİLLETİN KURTULUŞUNU SİNAN OĞAN DA ENGELLEYEMEZ

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek'ten geldi, "Milletin kurtuluşunu engellemeye Sinan Oğan'ın da gücü yetmez, tabana bunu yaptıramaz" dedi.

MANİSA-GENEL 23.05.2023 09:14:00 1420 0
ŞİMŞEK, MİLLETİN KURTULUŞUNU SİNAN OĞAN DA ENGELLEYEMEZ

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5 oy oranına ulaşan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur için Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamasına ülkücü camiadan bir tepki de Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek'ten geldi, "Milletin kurtuluşunu engellemeye Sinan Oğan'ın da gücü yetmez, tabana bunu yaptıramaz" dedi.

 

 

 

14 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerde yüzde 5 oy oranına ulaşan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan günlerdir beklenen açıklamayı yaparak ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini söyledi. Sinan Oğan'ın bu açıklaması özellikle ülkücü camiadan büyük tepki görürken ilk etapta sosyal medyadaki takipçi sayısının dakika dakika azaldığı görüldü, Twitter'da yaklaşık 100 bin takipçiyi bir anda kaybetti, ardından camianın etkili isimleri peşi sıra yaptıkları açıklamalarla Oğan'a AKP iktidarı için kullandığı "Cehennemin kapılarını kapatacağız" sözü üzerinden yüklendi, Oğan'ın yüzde 5'lik oya ulaşmasını sağlayan Ata İttifakı da dağıldı, ittifakta yer alan Zafer Partisi ve Adalet Partisi yöneticileri Oğan'ın kendi partilerine oy veren seçmenler sayesinde bu orana ulaştığını, bu seçmenlerin de Oğan gibi düşünmediğini söylediler.

İLKAY ŞİMŞEK'TEN SERT AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5 oy oranına ulaşan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur için Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamasına ülkücü camiadan bir tepki de Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek'ten geldi, "Milletin kurtuluşunu engellemeye Sinan Oğan'ın da gücü yetmez, tabana bunu yaptıramaz, zaten oy aldığı taban kendisi gibi düşünmüyor, cürümü kadar yer yakar" dedi. İlkay Şimsek tepkisini şöyle ifade etti: "Bizler bu ülkenin Atatürkçü, milliyetçi, ülkücü, muhafazakarları olarak gidişattan rahatsız olduğumuzu, mevcut durumu beğenmediğimizi, onun için bu sistemi değiştirmek üzere kendimizi konuşlandırdığımızı ve bu şekilde bir tavır aldığımızı her zaman, her yerde ifade ettik, her şeyden önce Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasını takip etmeyenlerle, Sinan Ateş'in şehit edilmesine sessiz kalanlarla yol yürümeyeceğimizi söyledik, Türk siyasetinde ezberleri çoktan bozduk ve milletimizin desteğini aldık. Sözde sisteme karşı çıkan, ama dik duramayan, faiz düzenini benimseyen milli görüşçüler ile yine sözde milliyetçi geçinen, vatan, bayrak, devlet, millet kavramları ile milletimizi oyalayanlara şimdi bir yenisi eklendi. Ancak Sinan Oğan'ın bu tercihi sadece kendinden menkuldür, asla tabanın düşüncesi ve beklentisi değildir, bu anlamda kendisine oy verenlere ihanet etmiştir, kendisine güvenenlere sırt çevirmiştir, gerekli tepkiyi de görmüştür, ülkücü camianın nefretini kazanmıştır, bu durum hiç kuşkusuz sandığa da yansıyacaktır, O cehennemin kapılarını ardına kadar açmıştır, ama milletimiz sandıkta cenneti seçecektir, milletin kurtuluşunu engelleyemeyecektir. Siyasi tarihimizde köklü bir yer almak yerine yok oluşu seçmek gerçek Türk milliyetçilerinin tercihi olmayacaktır."

HABER MERKEZİ

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.