Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ŞİMŞEK, BU ZAMLARLA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLMAZ

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek kamu işçisine yüzde 45, asgari ücretliye yüzde 34, emekliye yüzde 25 zam veren iktidarın özel okullara yaptığı yüzde 65’lik artışın kabul edilemez olduğunu belirtti.

SİYASET 25.08.2023 12:53:00 2111 0
ŞİMŞEK, BU ZAMLARLA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLMAZ

 

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek kamu işçisine yüzde 45, asgari ücretliye yüzde 34, emekliye yüzde 25 zam veren iktidarın özel okullara yaptığı yüzde 65’lik artışın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu hangi vicdana sığar, nerede kaldı sizin eğitimde fırsat eşitliğiniz” dedi.

 

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek kamu işçisine yüzde 45, asgari ücretliye yüzde 34, emekliye yüzde 25 zam veren iktidarın özel okullara yaptığı yüzde 65’lik artışın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu hangi vicdana sığar, nerede kaldı sizin eğitimde fırsat eşitliğiniz, halktan, emekçiden yana değil zenginden yana oldunuz, yüzde 25 zam yaptığınız asgari ücretli çocuğunu özel okula nasıl göndersin, fakirler normal okula, zenginler özel okula gitsin diye mi uğraşıyorsunuz?” dedi. 

 

İktidarın eğitim politikasını sert dille eleştiren Başkan İlkay Şimşek öğrenci velilerinin yaşadığı sıkıntıları da şöyle ifade etti: 

 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu işçilerine refah payı dâhil ücretlerde yüzde 45 zam yaptı, en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkardı, asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yaptı, 11 bin 402 liraya çıkardı, emekliye yüzde 25 zam yaptı, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraydı, yine aynı kaldı. Ama iş özel okullara gelince yüzde 65 zam yapıldı, fiyatlar uçtu, geçen yıl çocuğunu zar zor özel okula gönderen veliler bu yıl kayıt silmek zorunda kaldı, hayalleri yıkıldı 

Öğrenciler psikolojik sorun yaşamaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 2023 yılında özel okullarda uygulanacak zam oranının yüzde 65 olduğunu açıklaması eğitimde fırsat eşitliğine aykırı değil de nedir? 

Bakan Özer aldıkları kararın tüm öğrencilere, özel öğretim kurumlarındaki velilere hayırlı olmasını diledi, bu nasıl bir hayırdır? Sayın Özer’in ‘Her ne kadar sektör temsilcileri, bu artış oranını kabul etmeseler de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları da hem bakanlık hem de özel öğretim kurumları birbirine destek olarak inşallah birlikte aşacağız’ açıklaması da içler acısı.

 

 Siz özel okulların zorluklarını değil, öğrenci velilerinin zorluklarını gidermekten sorumlusunuz. Tüm bunların üzerine kırtasiye malzemelerine yüzde 100’ün üzerinde zam geldi. Okulların açılmasına az bir süre kala milyonlarca veli artan masrafları nasıl karşılayacağını düşünmeye başladı. Geçen sene ile kıyaslandığında bu yıl sadece kırtasiye fiyatlarında yaşanan artışın bile yüzde 105’i geçmesi bekleniyor. Geçen yıl kırtasiye masraflarına yapılan ortalama 3 bin 296 liralık bir harcamanın bu yıl 6 bin 755 liraya kadar yükseleceği söyleniyor. Türk halkı bu adaletsizliğe, eşitsizliğe, ayrımcılığa göz yummayacaktır. Eğitim bir haktır ve bu hak tüm fertlere eşit olarak yararlanacağı şekilde sunulmalıdır.”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.