Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

SİMAV FEN LİSESİ’NİN ALTIN ÇOCUKLARI

Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Fen Lisesi başarıları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

BÖLGE 23.07.2023 11:00:00 2702 0
SİMAV FEN LİSESİ’NİN ALTIN ÇOCUKLARI


 

 

             

                                                                                                         
 

                                                              Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Fen Lisesi başarıları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Açıklanan 2023 YKS sonuçlarına göre 12. Sınıf öğrencisi Utkan Demirli Kütahya  genelinde en iyi dereceyi alarak TYT de Türkiye 39.’su, Sayısal puanda ise Türkiye 58.’si olma başarısını gösterdi. Simav Fen Lisesi Matematik öğretmeni Mehmet Demirli ve yine aynı okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Serap Demirli çiftinin çocukları olan Utkan Demirli; Simav Fen Lisesi’nde okuduğu dört yıl boyunca hiç dershaneye gitmediğini, okulda yıl boyunca yapılan derslerin verimli geçtiğini ve DYK Kurslarında verilen eğitimin kendisi ve tüm öğrenciler için son derece yeterli olduğunu düşündüğünü söyledi. Ayrıca okulda 12. Sınıf öğrencileri için düzenli şekilde uygulanan deneme sınavlarına son güne kadar devam etmenin hem kendisi hem de arkadaşlarının başarısında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Başarının asıl sırrının ise başarıya ve hedefe odaklanarak planlı çalışmak olduğunu belirtti.  
 

Öğrencinin babası matematik öğretmeni Mehmet Demirli ve annesi İngilizce öğretmeni Serap Demirli, “Çocuğumuzun LGS puanı birçok ilin fen liselerine yeterli olmasına rağmen, okulumuzda verilen eğitimin kalitesini bildiğimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın tüm öğrencilere karşı yakın ilgi ve alakalarına güvendiğimiz için Simav Fen Lisesi’nde okumasına karar verdik. Hatta bu yıl küçük kardeşi için de tek tercih olarak Simav Fen Lisesini yazdık. Bu kararımızda ne kadar haklı olduğumuzu da bu sonuçla beraber görmenin mutluluğunu yaşıyor ve okulumuzla gurur duyuyoruz” dediler. Mehmet Demirli ise, “Bu başarıda emeği geçen başta okul idaresi ve tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim” dedi.
 

Simav Fen Lisesi idare ve öğretmenlerinin tüm öğrencileriyle birlikte tam bir aile havasında eğitim öğretime devam etmeleri okulda sıcak bir eğitim öğretim ortamının oluşturulmasında oldukça etkili görünüyor. Öğrencilerin en iyi şekilde eğitimlerini alabilmeleri için tüm öğretmenlerin gönüllülük esasına göre özverili şekilde çalışmaları da dikkat çekiyor. Birçok lisede son sınıf öğrencilerinin ikinci dönem devamsızlık haklarını kullanarak okul dışında çalışmalarını bireysel olarak sürdürmeleri, açık liseye ya da dershanelere kayıt yaptırmalarına karşın, Simav Fen Lisesi son sınıf öğrencilerinin son güne kadar okuldan ayrılmamaları da oldukça dikkat çekici. Öğrencilerin okulda yapılan deneme sınavlarına düzenli şekilde katılmaları, gerek DYK kurslarını veren gerekse kendilerine katkı sağlayabilme amacıyla pansiyonda nöbetçi olarak kalan öğretmenlerinden, takıldıkları tüm soruların çözümlerini yaptırabilme imkanına sahip olmaları da hiç şüphesiz bu büyük başarıya katkı sağlayan faktörlerden bir kaçı olarak göze çarpıyor.  
 

Simav Fen Lisesi Müdür yardımcısı Bayram Akteke, bu yıl boyunca öğrencilere 150 deneme sınavı yaptıklarını ve tüm son sınıf öğrencilerinin bu deneme sınavlarına katılım sağladıklarını belirtti.  
 

Simav Fen Lisesi kız ve erkek pansiyonlarından sorumlu müdür yardımcısı Özgür Taş ise, “Yaz kursları döneminde öğrencilerimizden arzu edenlerin tamamının pansiyonda ağırlıyoruz, öğrencilerin tam bir motivasyonla ve huzur içinde sınava hazırlanabilmeleri için her türlü imkanı sağlıyoruz; gündüz yapılan dersler dışında akşamları da pansiyonlarda belletmen öğretmenlerin nezaretinde üç saatlik etütler düzenliyoruz ve bu da başarıyı kendiliğinden getiriyor” dedi.  
 

Müdür Başyardımcısı Fethullah Akarsu ise, Yapılan deneme sınavlarının, öğrencilerin sürekli zinde tutulması ve sınava hazır bulunuşluluklarının artırılmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. “Her yıl yaz döneminde 12. Sınıfa geçen öğrencilerin kamp havasında, okulumuz pansiyonunda bir aylık yaz kursuna alıyoruz ve bunun da son yıllarda artan akademik başarıda çok etkili oluyor.” Dedi. Şu an itibariyle de 12. Sınıfa geçen öğrencilerle 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak olan YKS maratonuna, okulumuz öğretmenleri ile birlikte şimdiden hazırlanmaya başladıklarına dikkat çekti.  
 

Simav Fen Lisesi Müdürü Engin İren, “Okulumuzun en büyük başarısı, LGS sıralamasında %7’ lik dilimden okulumuza giriş yapan öğrencilerimizin dört yıllık eğitimin ardından %1’ lik dilimde mezun ediliyor olmalarıdır. Bu başarıda emeği geçen ve gerçekten büyük fedakârlık ve özveri gösteren tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.  
 

2023 YKS sınavında yine 12. Sınıf öğrencilerinden Seyfullah Kerkeser’in Sayısalda Türkiye 1844.’sü, Furkan Ateş’in Sayısal da Türkiye 1955.’si ve Berk Ekren’in ise sayısalda Türkiye 5740.’sı olması da Kütahya’nın gururu Simav Fen Lisesi’nin son yıllardaki artan başarısının tesadüf olmadığına dikkati çekiyor.  
 

ADİL AKA


 


 


 


 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: SİMAV LİSESİ’ ALTIN ÇOCUKLARI
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.