Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

'Şiddetle Mücadele' büyüyerek sürüyor

0

MANİSA -MEDYA 19.05.2022 10:23:09 1611 0

Şiddetle mücadele noktasında Türkiye’de kurulan en güçlü sivil oluşumun mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. 23 Mayıs’ta Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde büyük bir buluşma gerçekleşecek. Sadece ülkemizin değil dünyanın kanayan yarası haline gelen şiddet olayları ve şiddetle mücadele noktasında seferberlik ilan edilmiş durumda. Adalet Bakanlığı'nın çağrısı ile Ankara’da 18 Ekim 2021 tarihinde 7 bakanlık ve 32 devlet üniversitesinin yöneticilerinin katılımıyla açılışı yapılan 'İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi' kapsamında belirlenen 25 pilot ilde saha çalışmaları sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı 11. Kalkınma Eylem Planı'nda yer alan 'İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi' ile ilgili bölge toplantısı 23 Mayıs 2022 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde gerçekleşecek. 7 bakanlıktan genel müdürler, 26 ilden vali ve rektörlerin de katılacağı toplantı saat 12.00’de başlayıp 14.30’a kadar sürecek.

HEGEM BAŞKANI SOLAK: MANİSA'DAN TÜM TÜRKİYE VE DÜNYAYA SESLENECEĞİZ

Şiddetle mücadele noktasında Türkiye’de kurulan en güçlü sivil oluşumun mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Başkanı Adem Solak 'Ülkemizin kanayan yarası haline gelen şiddetle mücadele konusunda başlattığımız projenin sahaya damgasını vurması noktasında Manisa’daki başlangıcı önemsiyorum. Manisa’dan tüm Türkiye ve dünyaya şiddetle mücadelenin nasıl olacağını, neler ortaya koyacağımızı ve hangi somut adımları atacağımızı açıklamış olacağız' dedi.

KGK GENEL BAŞKANI DİM: PROJEYE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Projenin paydaşlarından birinin de Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) olduğunu ifade eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, 'Tüm il temsilciliklerimiz ve konseyimizin bütün çalışanları ile bu önemli projeye katkı sağlamaya, destek olmaya devam edeceğiz' dedi.


Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Manisa’nın Sancaklı bölgesinde kiraz hasadı başladı.

Ramazan-29

Ramazan-28

Ramazan-26

Ramazan-25

  • Perşembe 22.7 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.3 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 16.7 ° / 11 ° Şiddetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.