Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Selçuk Özdağ; “Türkçe en önemli kültürel mirasımızdır”

0

GÜNDEM 25.09.2017 18:35:39 1001 0
Selçuk Özdağ; “Türkçe en önemli kültürel mirasımızdır”

Türk Dil Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 2017 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen kampanyayla Türk Dil Yılı ilan edilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Özdağ, “Öncelikle ifade etmek istiyorum ki güzel dilimizi güzel konuşup yazmak bizler için millî bir vazifedir. 2017 yılının Türk Dil Yılı ilan edilmesi bir anlamda bizim kimliğimiz olan Türkçe’nin yeniden dirilişi olmasını sağlamıştır. Yürütülen bu seferberliği himayelerine alarak önderlik yapan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza ve emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DİL MİLLİ KİMLİĞİMİZİ OLUŞTURAN BİR ÇİMENTODUR

“Dil, insanları bir araya getiren, kültür birliğini sağlayan, milli karakter ve kimliğinin temelini oluşturan bir çimentodur. Dil birliği millet olmanın en önemli göstergelerinden başında gelir. İnsanlar ancak kelimelerle düşünürler dil aracılığıyla konuşup, anlaşabilirler, bir birlik oluşturabilirler” diye konuşan Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “26 Eylül 1932 tarihinde ilki yapılan Dil Kurultayı’nın 85. yıldönümünde bir kez daha Türk Dil Bayramını kutluyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Milli değerlerimizin korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçemiz, milletimizin en önemli kültürel mirasıdır. Türkçemiz, milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan aynamızdır. Dünya tarihinin en köklü, en kadim dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçemiz, kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafyanın ve konuşan nüfusun büyüklüğü bakımından dünya dilleri arasındaki en itibarlı diller arasında yer almaktadır. Yaşanmış muhkem bir mazimiz, yaşanmamış muhayyel bir geleceğimiz var. Biz bu toprakları dilimizle fethettik. İnsan kalabalıklarını 'millet' yapan ve 'millet olma şuurunu besleyen kıymetlerin başında 'kültür' 'toprak', ve 'ülkü birliği' gelmektedir. Dil, 'lafzı ve ruhuyla hayat bulur, yaşar. Lafız, dilin 'kelimeleri”, ruhu ise 'millet aidiyetidir”. Aidiyetten, milletin kıymetlerinden uzak bir dil, ruhunu kaybeder, yabancı dillerin istilasına uğrar.”

TÜRKÇE AĞZIMIZDA ANNEMİZİN AK SÜTÜDÜR

“Dilimizin korunması, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi için siyasetçilerimizden bilim adamlarımıza, sanatçılarımızdan, medya mensuplarımıza kadar tek tek hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir” ifadesinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Türkçe, ağzımızda annemizin ak sütüdür. Anne sütü varken hazır mama kullanılmaz. Her zaman Sultan Abdülhamid Han örneğini verenler, Göksultan’ın Türkçe hassâsiyetini biliyorlar mı acaba? Yabancı mekteplerin memleketin her yerini sardığını ve çocuklarını okutmak isteyen aklı başında münevverlerin bile bu okullara mecbûr kaldığını gören Sultan, Türkçe eğitim yapan erkek ve kız liseleri açarak Türkçe sevgisini göstermişti. Türkçeyi güzel konuşup yazmak, millî bir vazifedir. Bu milli vazifeyi korumak, geliştirmek ve geleceğe yön vererek yeni nesillere taşımak hepimizin boynunun borcudur” şeklinde konuştu.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.