Selçuk Özdağ: “İstanbul’un İlçeleri Betonla Nefessiz Bırakıldı”

Doç. Dr. Selçuk Özdağ, İstanbul’da yeşil alan oranı en düşük ilçeleri değerlendirdi: “Bu ilçelerin tamamı yıllardır AK Parti yönetiminde, bir karış nefeslik alan bırakılmadı.”

SİYASET 18.07.2025 10:57:09 33 0
Selçuk Özdağ: “İstanbul’un İlçeleri Betonla Nefessiz Bırakıldı”

(MHA) - TÜBİTAK ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan “İstanbul Yeşil Kent İndeksi”, İstanbul’daki yeşil alan oranlarını ortaya koydu. Rapora göre İstanbul’un en az yeşil alana sahip ilçeleri Güngören, Bağcılar, Esenler, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Sultanbeyli oldu.

Açıklanan veriler sonrası Yeni Yol Grubu Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ortaya çıkan tablonun şaşırtıcı olmadığını söyleyen Özdağ, İstanbul’un bu ilçelerinin yıllardır aynı siyasi anlayışla yönetildiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da yeşil alan oranı en düşük olan ilk 6 ilçe açıklandı. Güngören, Bağcılar, Esenler, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Sultanbeyli… Bu ilçelerin tamamı uzun yıllardır Ak Parti tarafından yönetiliyor. Ne hikmetse, yıllardır ‘hizmet belediyeciliği’ nidalarıyla yönetilen bu bölgelerde bir karış nefeslik yeşil alan dahi bırakılmadı!”

“Beton, asfalt, rant… Bu ilçeler adeta nefessiz bırakıldı. Çocukların toprakla tanışamadığı, yaşlıların gölgede oturamadığı bir kent düzeni… Kentsel yaşam kalitesinin çakıldığı bu mahalleleri milletimiz görüyor.”

“AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’e, AKP İstanbul İl Başkanına, ilçe belediye başkanlarına soruyorum: Bu mu sizin belediyecilik anlayışınız? Bu mu yeşil şehir vizyonunuz? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

 

 

 

Açıklamalarında AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’i, AK Parti İstanbul İl Başkanını ve ilçe belediye başkanlarını da etiketleyen Özdağ, İstanbul’daki belediyecilik anlayışını “ranta dayalı betonlaşma modeli” olarak tanımladı. Vatandaşların yaşam kalitesinin göz ardı edildiğini vurgulayan Özdağ, çözümün “insan odaklı ve doğa dostu” bir yönetim anlayışında olduğunu belirtti.

Yunusemreli Yüzücülerden Balıkesir'de Madalya Yağmuru

Şehit Fikret Mangura Vefatının 7. Gününde Dualarla Anıldı

Şehzadeler Belediyesi'nden Personeline İş Güvenliği Eğitimi

Akhisar Belediyesi Güneşten 26 Milyon TL Kazandı

Şehitler İçin Lokma ve Aşure Hayrı Düzenlendi

Dutlulu: Bu Şehri El Ele ve Birlikte Yöneteceğiz

Yunusemre’de Alzheimer ve Demans Hastalarına Umut Merkezi

Selçuk Özdağ: “İstanbul’un İlçeleri Betonla Nefessiz Bırakıldı”

  • Cuma 39.6 ° / 23.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.2 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 39.9 ° / 19.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.