Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Selçuk Özdağ Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 91. Yıldönümünü Kutladı

0

BÖLGE 9.10.2016 12:36:39 3215 0
Selçuk Özdağ Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 91. Yıldönümünü Kutladı

Bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş, çeşitli konularda halkın görüşlerini almış ve devlet ile milletin birbirlerine olan bağını güçlendirmeye gayret göstermiştir.  Milli Mücadelede başarıya ulaşmanın, zaferden sonra ileri, modern bir Türkiye’nin temellerinin atılmasının fikri yapısı üzerinde, Atatürk’ün yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuştur” ifadesinde bulundu.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 91. yıldönümünü büyük bir mutluluk ve gurur ile kutladıklarını belirterek Atatürk’ün şehre gelişinin Manisa tarihine ayrı bir onur kazandırdığını ifade etti. Atatürk’ün en önemli özelliklerinden birinin Milli Mücadele döneminde ve Cumhuriyet’in ilanından sonra Türk halkıyla olan yakın diyalogu olduğunu kaydeden Özdağ; “Gazi Mustafa Kemal Paşa çıktığı yurt gezileriyle kamuoyunu aydınlatmayı prensip haline getirmiştir. Bu; halkın desteğini kazanmak olduğu kadar halkı bilgilendirmek bakımından da önemlidir. Bu nedenle, demiryolu üzerinden trenle Manisa’ya gelen ve halkın coşkun sevgi gösterileri ile karşılanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişi her bakımdan büyük önem arz etmektedir. Heyecanla beklenen tren, Gazi’yi ve beraberinde Ali Said, Fahreddin ve Ali Hikmet Paşalarla beraberindeki milletvekilleri 10 Ekim 1925 günü Manisa’ya gelmiştir. Gazi ve beraberindekileri vilayet, belediye, fırka kumanda heyeti, Türk Ocağı, Halk Fırkası temsilcileri karşılamışlardır. 10 Ekim gecesi Gazi’nin şerefine kalmakta olduğu vali konağında verilen yemek esnasında Manisalı gençler tarafından bir fener alayı düzenlenmiş, oyunlar oynanmıştır. Mustafa Kemal Paşa; düzenlenen fener alayını ve zeybek oyunlarını beraberindeki Kazım Özalp Paşa ile seyretmiştir. Mustafa Kemal Paşa ve beraberindekiler ertesi gün öğleden önce, otomobille yeni yapılan çarşıyı ve üzüm pazarını gezmişler ve caddeleri dolduran halkın “Yaşa!” tezahüratları ve alkışları arasında trene binerek İzmir’e hareket etmişlerdir. Manisa valisi, belediye başkanı ve diğer temsilciler misafirlerini Muradiye’ye kadar uğurlamıştır” dedi.

“Büyük zorluklar ve mücadeleler vererek 600 yıllık ulu çınar Osmanlı’dan sonra kurduğumuz devletimizin ilk Cumhurbaşkanı da olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının verdiği mücadeleyi Türk Milleti daima şükranla yad edecektir” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu düşünceler ile bir bayram havasında her 10 Ekim günü Gazi Mustafa Kemal’in Manisa’ya gelişini anan ve kutlayan Manisa devletimizin kurucusunu o buhranlı yıllarda misafir etmenin bahtiyarlığını daima yaşayacaktır. Bu vesileyle; Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 91. yıldönümünü en içten dileklerimle kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ülkemizin milli birlik ve mücadelesi için can veren tüm şehitlerimizi şükranla anarım.”

HABER MERKEZİ

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.