Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açıldı

Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

13.11.2023 17:06:00 1285 0
Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açıldı

Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. 

 

Açılış törenine eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçmiş dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, Manisa Valisi Enver Ünlü, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kültür ve sanatsal etkinliklerle halkın hizmetinde olduklarını söyledi. Başkan Çelik, “Eğitime duyarsız kalmadık, insana yatırım ile kadınlarımız meslek edinme el sanatları kurslarına katıldılar. Okullarımıza destek olduk, kütüphanelerimizden binlerce kişi istifa etti. Çocuk bakım ve kreşlerimizle çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Zihinsel engelli kardeşlerimiz için açacağımız rehabilitasyon merkezinde onları yalnız bırakmıyoruz. Gıda bankamızı kurduk, ihtiyaç sahipleri alışverişlerini yapıyorlar. Gönül köprüleri kurduk, aşevimizi kurduk. Şehzadelerdeki öğrenci evlerindeki gençlerimiz için öğrenci evlerimizin yemeklerini de biz getirmeye başlayacağız. 3 tane ikram çeşmemiz var, fabrikalarımıza giden işçilerimize hizmet veriyoruz. Engellilerimize akülü araba, hasta yatağı, kömür yardımları yapıyoruz” dedi.  
Yangın afet durumlarında vatandaşların yardımına koştuklarını kaydeden Başkan Çelik, spor tesislerini de hizmete soktuklarını anlattı. Spor sahalarını, tesislerini, kadın spor merkezlerini, atış poligonunu açtıklarını dile getiren Başkan Çelik, dünya şampiyonu sporcuların bu tesislerde yetiştiğini söyledi. Başkan Çelik, “Muhtarlık binası yaptık, kamyon- iş makineleri ile belediyemiz filosunu güçlendirdik. Manisa’nın en güzel sosyal tesislerini, yazlık düğün salonlarını hayata geçirdik. 50 dönümlük alanda hobi bahçelerini biz yaptık, yaşlıları-çocukları tarımla, toprakla buluşturduk. Şehzadeler Park ile Türkiye’nin birçok belediyesine örnek olduk. Bu tesise milyonlarca ziyaretçi geldik, kültürümüzü anlatarak şehrimizin turizmine katkıda bulunmuş olduk. Şehir hastanesi yanında ticaret merkezi yaparak belediyemize kaynak oluşturduk.Enerji santralimizi kurduk, belediyemizin enerjisinin bir kısmını karşıladık. Birçok mahallemizde çok amaçlı salonlar, kültür taziye evlerini yaparak açılışları gerçekleştirdik. Biz insan ayrımı yapmadık, CHP’li belediyelerin yönettiği bir cem evi bile yapmadığı Yeniköy’de cem evini yaparak hizmete sunduk. Sancaklıbozköy’de TOKİ Projesinin her aşamasında var olduk, 400 ailemiz bu konutlarda yaşıyor. Ova yollarının bakımlarını yaptık, çiftçiler için erken uyarı sistemi, ilaç depolarını yaparak hizmete sunduk. Kiraz pazarını da biz yaptık, vatandaşlarımıza on binlerce fidan dağıtımını biz hayata geçirdik” diye konuştu.

Kültür ve turizm faaliyetlerini de anlatan Başkan Çelik, “Kurşunluhan’ın kapılarını biz açtık. Restorasyon karşılığı kiraladık, şu an el sanatları kursları, kütüphaneler burada hizmet veriyor. Tarihi çeşmeleri restore ettik. Fetih Mescidini yeniden ayağa kaldırarak açılışını gerçekleştirdik. Devam eden projelerimiz var. Kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. 365 dönümlük alanda 5 mahalleyi kapsayan dönümde kentsel dönüşümde ilke imza atıyoruz. Vicdanım rahat. Tilkisüleymaniye Mahallemizde zihinsel engelliler merkezi korumalı iş yeri yapıyoruz. Hamalınkırı’nda Turgutlu yolunda 2 ay içerisinde sosyal tesisleri de hayata geçireceğiz. En büyük problemimiz otopark. Bu yıl içinde Alaybey’de 40 bin metrekare alanı olan kapalı pazaryeri ve bin 60 araçlık otopark yapıyoruz” dedi.

Açılışı yapılan tesisi anlatan Başkan Çelik, “1453 metrekarelik arsa. Proje sürecinden beri çok titizle çalıştık. Türkiye’deki en güzel örnekleri inceledik. Binamızın bodrum katı var, depolar var. Binamız son sistem teknolojik gelişmelere uygun yapıldı. Zemin katta 577 metrekare bir alan var, Prof Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanesi bulunuyor. İçerisinde 10 bin kitabımız bulunmaktadır. Bülent Arınç da kütüphanesinin bir kısmını kütüphanemize bağışladı. Kütüphane 7/24 açıktır. Belli saatlerde ücretsiz çorba çay ikramları olacak. 720 metrekarelik birinci katta Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi yer alıyor. Liselere hazırlık kursları, yazarlık kursları ve etüt yerleri var. Son katta da Necip Fazıl Kısakürek toplantı salonu her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca mescitler ve kafeteryalar bulunmaktadır. Şehrin merkezinde herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bu yer 40 milyona mal olmuştur” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayacağını bir kez daha tekrar eden Ömer Faruk Çelik, “Milletin kaynaklarını çarçur etmedik, arsalar ürettik. Kaynaklarımızı güçlendirdik, israfı önledik ve biz bu şehirde ayrımcılık yapmadık. AK Partilisi, CHP’lisini, İYİ Partilisini kardeş bildik. Kapımız, gönlümüz herkese açık olduk. Lafta değil gerçekte Şehzadeler’in başkanı olmak için çaba sarf ettik. Geldik ve gidiyoruz. Bir daha aday değilim ama son güne kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğim. Biz siyasete makam mevki için girmedik. Görev arsızı olmadım. Ben şu olayım, ben bu olayım demedim. Bu davanın bir neferi olarak ömrümün sonuna kadar sizlerle birlikte olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. En güzel adayı genel merkezimiz belirleyecek, biz de onunla birlikte çalışacağız. Bize de şu işin ucundan tut denilirse çaba ve gayret sarf edeceğimden şüpheniz olmasın.”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. AK Parti’nin gayret, tevazu belediyeciliği budur.  Bu ülkenin insanı her şeyin en iyisine layık. Birbirinden güzel eserler, İlhan Varank Millet Kütüphanesi, gençlik merkezi, konferans salonları. Bu ülkenin en büyük gücü gençleridir. Gençlik odaklı bir hizmet anlayışını görüyoruz. Bu hizmetler Türkiye yüzyılında ülkenin gençleri için güçlü bir misyon ifade edecek ve her alanda lider olan gençleri bu mekanlardan yetiştireceğiz. Binlerce tesisi ülkemize kazandırmanın gururun yaşıyoruz. Manisa 19 mayıs stadını ziyaret ettim, adeta baştan sona yeniden ortaya çıkardığımız bir stat. Hizmet mücadelesini güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu milletten aldığımız güçle el ele omuz omuza yürüyeceğiz” dedi.

TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, açılışta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Bülent Arınç, “Başkanımızın bu hizmetlerle birlikte vedası oldu, bir işi zirvedeyken bırakmak da benim prensibimdir.2015’te bitirdik. Başkanımız güzel bir karar vermiş. Başkanımız gidiyor diye feryat edenler şu anda gözyaşı döküyor olabilirler. Biz bu kardeşimizi 4 yaşından beri tanırız. Çırak ustayı da geçti, kendisini kutluyorum. Önemli olan konuştuklarını icra etmek, gayret sarf etmektir” diye konuştu. 
Geçmişte Manisa adliyesinin bulunduğu alana şu an gençlik merkezi, kütüphane yapıldığını anlatan Arınç, çalışma imkanı bulamayan gençler için iyi bir hizmet olduğunun altını çizdi. Arınç, “Gençlerimiz çalışmak için fırsat arıyorlar. Bu yaptığımız en hayırlı hizmet olmuştur. Önümüz seçimler, seçimlerde iyi bir yarış olmasını isteriz. Şu parti bu parti diyecek durumda değiliz, elbette biz bu çizginin devam etmesini isteriz. Ömer kardeşimizin kararına saygı duymakla birlikte bu kadar ısrarcı olmasının karşısındaydım. Bu kararının hayırlı olmasını diliyorum. Çok önemli görevlerde olacağının garantisini verebilirim” dedi.

Manisa Valisi Enver Ünlü de, gençler için önemli bir tesisin hayata geçirildiğini söyledi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gençlere yatırım yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür eden Vali Ünlü, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ifade etti. 
Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte dualar eşliğinde açılışı yaptı, Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi hizmete girdi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.