Saruhanlı'ya Z-Kütüphane

0

GÜNDEM 22.09.2016 14:40:43 1437 0
Saruhanlı

Son yıllarda bilişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte okumanın tüm dünyada ciddi sorun haline gelmeye başlamasıyla, pek çok ülke artık okumamaya, daha çok bilişim üzerinden oyun oynamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında bugün sayıları 77 ilde 575'e ulaşan 'Z-Kütüphane'ler oluşturmaya başladı.

Bu kapsamda Saruhanlı Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı yapıldı.

Yaklaşık bin kitabın bulunduğu Z-Kütüphane açılışına Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Barış Bora Şenyurt, Okul Müdürü Abdurrahman Kibar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane hakkında bilgi aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık; 'Günümüzde öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek, öğrenciyi  okuldan ve eğitimden uzaklaşmaya doğru itmekte. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun' projesi ile okullarımızdaki kütüphaneler değişiyor ve zenginleşerek çağa uydun hale getiriliyor.

Z-Kütüphane olarak tanımlanan zenginleştirilmiş kütüphane kavramı ülke genelinde okullarımızda hayat bulmaya başladı. Z-Kütüphaneler içerisinde internet hizmeti  olan, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş, öğrenciye dinlediği zaman destek verecek bilgi merkezleridir.

Z-Kütüphane; estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine iman veren sosyal etkinlik alanıdır.

İçerisinde temel eserleri de barındıran Z Kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirerek okulların giriş karına konumlandırılarak öğrencilere sınırsız hizmet sağlayacaktır.

Öğrencilere ödev hazırlama  çıkış alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma şansı sağlayacak merkezlere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek planlar oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Bu planlar doğrultusunda Z Kütüphaneler oluşturulmaktadır. Kütüphanemiz öncelikle tüm öğrencilerimiz olmak üzere 7'den 70'e tüm halkımızın hizmetindedir' dedi.

ADEM ŞAHİN

Bakırlıoğlu: “Soru önergelerine yanıt vermeyen bakanlar tasarrufu yanlış anladı!”

Sağlık Meslek Örgütlerinden Tek Sağlık Günü Mesajı: “İnsan, Hayvan ve Çevre Sağlığı Bir Bütündür”

Başkan Besim Dutlulu Esnafı Dinledi: “Her Zaman Halkımızın İçindeyiz”

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

Anahtar Kelimeler: saruhanliya-z-kutuphane
  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Salı 18.4 ° / 8.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.