Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Saruhanlı şehidini son yolculuğuna tekbirlerle uğurladı

Saruhanlı ilçesinde düzenlenen Askeri törenin ardından şehidin türk bayrağına sarılı naaşı vatandaşların omuzlarında mezarlığa kadar taşınarak Çullu görece aile kabristanlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

SARUHANLI 12.08.2023 00:00:00 2890 0
Saruhanlı şehidini son yolculuğuna tekbirlerle uğurladı

 



Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 21 Temmuz'da yaralanarak, GATA'da tedavi altına alınan Manisalı 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece dün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmesiyle birlikte şehit ateşi memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Çullugöre mahallesindeki baba ocağına düştü.
  

Saruhanlı ilçesinde düzenlenen Askeri törenin ardından şehidin türk bayrağına sarılı naaşı vatandaşların omuzlarında mezarlığa kadar taşınarak Çullu görece aile kabristanlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.
 Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) 20 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece, memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çullugörece Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından törenle Çullugörece Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
Şehidin naaşı Ankara'dan uçakla Akhisar'a, oradan da bayraklarla donatılan Saruhanlı'nın Çullugörece Mahalle meydanına getirildi.
 

Tedavisi boyunca GATA'da evlatlarının yanından ayrılmayan anne Nilüfer ve baba Sefer Görece ile kardeşleri Yeşim Seyhan ve Mehmet Görece cenaze töreninde güçlükle ayakta dururken, şehidin babaannesi ve anneannesinin gözyaşları yürekleri dağladı.

ŞEHİDE YAKIŞAN UĞURLAMA OLDU

Cenaze törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen, Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, askeri erkan, daire müdürleri, dost ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CENAZE NAMAZINI İL MÜFTÜSÜ KILDIRDI

Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şehit için helallik aldıktan sonra cenaze namazını kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra şehidin naşına sonrasında vatandaşlar omuz vererek mezarlığa kadar taşıdı.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.