Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ŞAPKACI FETHİ GÖNÜL,”GENÇLER SABIRLI OLSUN”

Manisa'nın eski duayen futbolcularından, 'Şapkacı Fethi' olarak tanınan Fethi Gönü(87), futbolcu olmak isteyen ve bu işten ekmek yemek isteyen gençler tavsiyem böyle şeyleri asla kullanmasınlar. Bu işte para çok. Sabırlı olsunlar

MANİSA -SPOR 3.09.2023 00:00:00 4005 0
ŞAPKACI FETHİ GÖNÜL,”GENÇLER SABIRLI OLSUN”

 

 

 

Manisa'nın eski duayen futbolcularından, 'Şapkacı Fethi' olarak tanınan Fethi Gönü(87), futbolcu olmak isteyen ve bu işten ekmek yemek isteyen gençler tavsiyem böyle şeyleri asla kullanmasınlar. Bu işte para çok. Sabırlı olsunlar"

 

Babama şapka almak için ziyaret ettiğim Fethi Gönül ile futbol üzerine de sohbet etme imkanı buldum.

Manisa’nın futbolda sayılı koca çınarlarından olan 87 yaşındaki Fethi Gönül ilerleyen yaşına rağmen, kendi tasarımı olan şapkalar üretiyor.

 

 

GÖNÜL,"SİTEMKAR"

 

Konu Manisa’daki Spor olunca geçmişi heyecanla anlatan ve mavi gözleri ışıl ışıl parlayan Fethi amca, bu günlerdeki Manisaspor ve Manisa FK, Akhisar, Somaspor ve Turgutluspor takımlarına da başarılar diledi.

 

Ancak, bir konuda da gerçekten çok sitemkâr.

Geçmişten 3-4 kişi kaldıklarını ifade eden koca çınar Fethi Gönül,"Geçmişte Manisa futbolunda verdiğimiz mücadele ortada. Ancak, bugünlerde aranılıp sorulmamak, unutulmak  çok üzücü. Bizlerin tek isteği ara sıra da olsa aranıp sorulmak.”dedi. 

Bunun dışında gençlere tavsiyesi de alkol ve sigaradan uzak durmaları. Kendi sağlığını da buna borçlu olduğunu ifade eden Gönül, “Futbolcu olmak isteyen ve bu işten ekmek yemek isteyen gençler tavsiyem böyle şeyleri asla kullanmasınlar. Bu işte para çok. Sabırlı olsunlar" diye sözlerini tamamladı.

Bu çınarları daha çok aramak, spordaki fikir ve tecrübelerinden faydalanmak ve dualarını da almak lazım.

FETHİ GÖNÜL VE FUTBOL 

 Sakaryaspor'da şimdiki adıyla Manisaspor'da oynadığı yıllar Fenerbahçe'nin transfer teklifini geri çeviren  namı diyar Fethi Gönül,.

15 yaşında futbola merak sardığını da anlatan Gönül, " Amatör olarak  Hacırahmanlıspor'da 1 yıl oynadıktan sonra Sakaryaspor'a, şimdiki adı ile Manisaspor'a transfer olduğunu ifade eden Gönül, askerdeyken Ordu Milli Takımı'na seçildim. Zamanla futbolda da kendimi geliştirdim. 

Askerden 1958 yılında döndüğümde, Fenerbahçe'den Cihat Arman Manisa'ya geldi. Beni transfer etmek istediklerini ve talepleri sordu. Evin tek oğlu olduğum için ailem gitmemi istemedi. 'Onlara kim bakar' diye düşündüm. Aile düzenimiz bozulur diye gitmedim. Sakarya kulübü olarak çok birincilik yaşadım. 

Sonra kulubün adı Manisaspor oldu. Amatör kümede 1700 lira para kazanıyordum. O zaman iyi paraydı. Bu parayı ne Manisa'da ne İzmir'de alan vardı. O parayla işlerimi yoluna koydum" diye konuştu.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.