Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

“RAMAZAN AYINDA KAN BAĞIŞINDA ÇOK CİDDİ AZALMALAR OLUYOR”

0

SAĞLIK 15.06.2017 17:16:57 1069 0
“RAMAZAN AYINDA KAN BAĞIŞINDA ÇOK CİDDİ AZALMALAR OLUYOR”

Kızılay Manisa Subesinden Saruhanlıya bağışçılardan kan almaya gelen ekip, ramazan ayı nedeniyle gündüz kan bağışının olmasından dolayı saat 17.00’dan gece saat 20.30’a kadar bağışçılardan kan almaya devam etti. Doktor Levent Mercan, ramazan ayı ve takip eden aylarda kan bağışının çok düşük olmasından yakındı.

“VATANDAŞLARIMIZIN BU TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI LAZIM”

Dr. Levent Mercan, “Bu günde Saruhanlı ilçemizde kan bağışı kampanyamız var. Saat 17.00’dan gece saat 23.30’a kadar vatandaşlarımızı kent meydanında kan bağışına bekliyoruz.  Ülkemizde 2 milyon 400 bin ünite kana ihtiyaç var. Fakat geçen yıl topladığımız sayı ise 1 milyon 960 bin ünite kan. Bu yüzden yaklaşık 400 bin insanımız kan bulamadığı için mağdur oldu. Bu mağduriyetlerde genelde ölümle sonuçlanıyor. Ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilmek için kızılay olarak eğitim çalışmalarıyla, saha çalışmalarıyla bağış sayısının arttırılması konusunda elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Sağolsun vatandaşlarımızda bu gayrete duyarsız kalmıyorlar. Her geçen gün kan bağış sayımız artıyor ama henüz daha ülke ihtiyacını karşılayacak düzeyde kan bağışına ulaşamadık. Bağışta yeterli duruma gelebilmemiz için tüm vatandaşlarımızın bu taşın altına elini koyması lazım.” Dedi.

“BAĞIŞLANAN BİR ÜNİTE KAN KURTARILMIŞ 3 TANE CAN DEMEKTİR”

Lösemi hastası çocuklarımızın, hemofoli hastası çocuklarımızın, organ yetmezliği hastalarımızın, kanı değişmesi gereken küçücük bebeklerimiz, yaralı askerlerimiz ve daha onlarca hastalık grubundan vatandaşlarımızın kana ihtiyaç duyduklarını ifade eden mercan, “Bu kan maalesef eczanede satılmıyor. Fabrikada üretilmiyor, tek kaynağı insan. Bizler kan bağışlayacağız ki birilerinin hayatını kurtaracağız. Sonra bizim ihtiyacımız olduğunda başkasının verdiği kan bizim hayatımızı kurtaracak. Bu sosyal bir imecedir. Ben tüm vatandaşlarımızı kanlarıyla başkalarına can olmaya davet ediyorum. Onlarda bir hastanın derdine derman, bir yaralının yarsına pansuman olmak istiyorlarsa çare bekleyen insanlarımıza lüften kanlarıyla çare olsunlar. Bağışlanan bir ünite kan kurtarılmış 3 tane can demektir. Bu yüzden bizler bu ülkenin vatandaşları olarak ülkenin ihtiyacı olan kanı karşılamak zorundayız. Özellikle ramazan aylarında kan bağışında çok ciddi azalmalar oluyor. Razaman ayı ve takip eden aylarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu yüzden ramazanda genelde gece ekipleri çıkarıyoruz. İftardan sonra vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilsin diye. Vatandaşlarımızı bekliyoruz, gelsinler kanlarını versinler, sodamızı içsinler, 3 kişiye de can olsunlar.” Şeklinde konuştu.  

“HERKES LÜFTEN KAN BAĞIŞINDA BULUNSUN”

Kan bağışında bulunan Saruhanlı esnaflarından  Hayati Mutsuz ise şunları söyledi, “ 52 yaşındayım. Uzun zamandan beri kızılaya kan bağışında bulunuyorum. Kan bağışının ne kadar faydalı olduğunu bildiğim için kendim veriyorum ve herkeside kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Babamın rahatsızlığından dolayı kan ihtiyacı oldu o süreçte çok zorluk çektik bu yüzden kan bağışının önemini başına gelen iyi bilir. Herkes lüften kan bağışında bulunsun”  SERKAN KÜL


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.