Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ramazan-6

Ramazan-6

16.03.2024 12:43:00 358 0
Ramazan-6

GÜNÜN AYETİ
Herhangi birinize ölüm gelip de, “Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!” demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın. (Münafikun Süresi 63 / 10)
GÜNÜN HADİSİ
Ebû Hüreyre"den (ra) nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “Kulların sabaha eriştiği her gün (yeryüzüne) iki melek iner. Bu iki melekten biri, "Allah"ım, malını hayır yolunda harcayan kişiye (harcadığı malın yerine) yenisini ver." der. Diğeri de, "Allah"ım, malını (hayır yollarında harcamayarak) elinde tutan (cimrilik eden) kişinin malını telef et." der.”      ( Buhârî, Zekât, 27 )
GÜNÜN DUASI 
Allah’ım helalinden çalışıp , rızkımızı  kazanmayı ve Rezzâk ismi şerifinle verdiğin mallardan tasadduk etmeyi nasip eyle. Sadakalarımızı başa kakmadan incitmeden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı nasip eyle. Mallarımızı kazançlarımızı verdiğimiz Zekat ve Sadakalarımızla bereketlendir.Bizleri senin yolundan ve Rızandan ayırma Allah’ım.!
GÜNÜN FETVASI 
Ramazan ayında belediye, dernek veya vakıflarca hazırlanan iftar yemekleri, aşevlerinde dağıtılan yemekler zekât ve fitre yerine geçer mi?
Belediye, dernek veya vakıflarca hazırlanıp ikram edilen iftar yemekleri zekât yerine geçmez. Çünkü iftar yemeği yiyenler arasında kendilerine zekât verilmesi caiz olmayan birçok kişi de bulunmaktadır. Ancak hazırlanan yemekler zekât niyetiyle yoksullara ulaştırılırsa zekât yerine geçer.
Şaban AKTAŞ           

Yunusemre Vaizi


GÜNÜN  MAKALESİ 
RAMAZAN VE DAYANIŞMA
Veren El  Alan Elden Üstündür
Ramazan Ayı
Ramazan Ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Mü’minlerin Zekat, Sadaka, Hayır Hasanet vb dini vecibelerini yerine getirdiği ve manevi duygularının yoğunlaştığı bir aydır. Yapılan iyiliklerin kat kat fazlasıyla verildiği Ramazan Ayı çok önemlidir. İyi değerlendirildiğinde Cenabı Allah’ın Rızası ve Cennet vardır.
Yardımlaşma 
Bizler Zekâtlarımızı,Fitrelerimizi ve Sadakalarımızı bu ayda vermeye çalışırız.Hz. Peygamber ( S.A.S.) Efendimizin“ Veren el, alan elden üstündür” buyurduğu hadisi şeriflerinde veren elin övüldüğünü görüyoruz. Cömertlik güzel ahlakın değerli vasıflarındandır. Cömert olmak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak önemli bir husustur. Müminler olarak yardıma muhtaç kardeşlerimize  bu ayda özellikle Ramazanın bereketinden mahrum bırakmamalıyız. Mümin kardeşinin ihtiyacını giderenin , Allahta bir ihtiyacını giderecektir düstüru ile hareket etmeliyiz. En yakınlarımızdan başlayarak tüm muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalışmalıyız .
Dayanışma 
Millet olarak doğal afetlerde zarar gören kardeşlerimizin dertlerini derman olmaya çalışırız.Milli bir dayanışma içerisinde maddi ve manevi destekte bulunuruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sararız. Dünyadaki mağdur ve mazlum Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanında oluruz.   
İyilik 
Birre iyiliğe ulaşmak için sevdiğimiz şeylerden Allah rızası için infak etmedikçe iyiliğe ulasamayız. Bu ayda infaklarımızla birre ulaşmalıyz. Bir binanın tuğlaları gibi gibi birbirimize kenetlenmeliyiz. Cömertliğin zirvesini bu ayda yaşamalıyız.
Sadaka 
“Ebû Mûsâ (el-Eş’arî) (ra) den rivayet edildiğine göre Nebi (sav) (bir keresinde) “Sadaka vermek her müslümanın görevidir” buyurdu.
Sadaka verecek bir şey bulamazsa? dediler.
“Amelelik yapar, hem kendisine faydalı olur, hem de tasadduk eder” buyurdu.
Buna gücü yetmez (veya iş bulamaz) ise? dediler.
“Darda kalana, ihtiyaç sahibine yardım eder” buyurdu.
Buna da gücü yetmezse? dediler.
“İyilik yapmayı tavsiye eder” buyurdu.
Bunu da yapamazsa? dediler.
“Kötülük yapmaktan uzak durur. Bu da onun için sadakadır”[14] buyurdu. Sadaka suyun  ateşi söndürdüğü gibi hatalarımızı günahlarımızı temizler.
Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hep birlikte hayırlı olan Veren el olmaya çalışalım. İsteyen dileyen el olmaktan sakınalım. Unutmayalım ki gerçek ihtiyaç sahipleri istemez. Bu durumu Cenabı Allah ayeti kerimesinde  bizlere şöyle haber veriyor. “Kendilerini Allah yoluna adadıklarından seyahat ve ticarete imkân bulamayan yoksullara verin. Yoksulluklarını gizli tuttukları için bilmeyen onları zengin sanır. Kendilerini simalarından tanırsın. Onlar insanlara asla el açmazlar. Hayır için yaptığınız her harcamayı Allah hakkıyla bilmektedir. Ramazan ayı hayır ve iyilikte yarışacağımız bir ay olsun.Allah rızası için infak edenlerden olalım. Medineli Ensarın , Mekkeli Muhacirleri yaptığı kardeşliği, birlikteliği ve beraberliği Allah (c.c.) bizlere de nasip etsin. Hayırlı , bereketli ve huzurlu Ramazan geçirmek dileğiyle Allah’a emanet olunuz.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Ramazan-
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.