Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özgür Özel’e “Yılın Çıkış Yapan Siyasetçisi” Ödülü

0

SİYASET 6.06.2016 12:28:52 1624 0
Özgür Özel’e “Yılın Çıkış Yapan Siyasetçisi” Ödülü

Siyasetçilerden sanatçılara, gazetecilerden iş dünyasına kadar birçok ismin katıldığı ödül töreninde, Kazdağları'na sahip çıkılması çağrısında bulunuldu. Ödül töreninde; CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’e “Yılın Çıkış Yapan Siyasetçisi” ödülü verildi. Özgür Özel, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Barışın simgesi zeytinin başkentinde aldığım bu anlamlı ödülü tüm Yırca köylüleri ve CHP'deki tüm genç siyasetçilere atfediyorum.” dedi.


77 yaşında yaşamını yitiren sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen ve yapımcı Tuncel Kurtiz anısına Edremit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez, 'Tuncel KurtizKazdağları Doğal Yaşam Ödülleri' düzenlendi.

Edremit'in kırsal Çamlıbel Mahallesi'nde uzun yıllar yaşayan, Kazdağlarına gömülmek isteyenve iki yıl önce ölümünün ardından Kazdağlarına defnedilen tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in anısına düzenlenen törende; Kazdağları ve bölge değerlerini iyi bilen, Tuncel Kurtiz'i tanıyan jüri üyeleri tarafından 23 kategoride ödül verildi. Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından ödüller sahiplerini buldu.

KAZDAĞLARI'NA SAHİP ÇIKALIM

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, etkinliği düzenlemelerinde iki önemli nokta olduğunu vurgulayıp, 'Bunlardan biri dünya sanatının değerli ismi Tuncel Kurtiz, diğeri de dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarından bir tanesi olan Kazdağları. Tuncel Kurtiz'i hiçbir zaman unutmayacağız. Değerlerine sahip çıkacağız. Kazdağları'nı korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ama sistem o hale geldi ki Kazdağları'na sadece Edremit içinde 6 baraj yapılacak. Burada ödül alan almayan ama kalbi bizimle çarpan tüm dostlarımızdan, bütün doğaseverleri Kazdağları'na sahip çıkmaya davet ediyorum' dedi.

Tuncel Kurtiz'in hatıraları ve ölümünden önce Sarıkız etkinliklerinde gerçekleştirdiği sahne şovunun yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından, ödül törenine geçildi.

BU ÖDÜLÜ YIRCA’YA VE GENÇLERE ATFEDİYORUM

Yılın çıkış yapan siyasetçisi ödülünü alanCHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ödülü alırken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Edremit'te bedenini sonsuza dek emanet ettiği Kazdağları'nın eteğinde Tuncel Kurtiz ödülü almak; büyük ustanın anısına düzenlenen 'Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri' kapsamında, yılın en iyi çıkış yapan siyasetçisi ödülüne layık görülmek benim için büyük bir onur.Yıllar önce eczanelerden atık pil toplanması projesiyle Manisa Tarzanı Çevre ödülünü almıştım. Şimdi bu ödülü zeytinin başkenti, anavatanı Edremit’te Tuncel Kurtiz gibi bir usta adına düzenlenen ilk törende; böyle bir ödüle layık görülmek büyük bir mutluluk. Bu ödülü zeytinleri için birlikte direndiğimiz Yırcalı köylüler adına ve bugün siyasette olsun olmasın, tanınsın tanınmasın, CHP’de bu ülkenin yarınları için yeni çıkışlar yapacak ve ülkenin bu zor durumdan çıkaracak tüm genç siyasetçiler adına alıyorum. Barışın simgesi zeytinin başkentinde aldığım bu anlamlı ödülü tüm Yırca köylüleri ve CHP'deki tüm genç siyasetçilere atfediyorum.” dedi.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.