Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özgür Özel’den İstifalarla ilgili açıklama

0

SİYASET 29.01.2021 21:50:23 1429 0
Özgür Özel’den İstifalarla ilgili  açıklama


CHP'de üç milletvekili partilerinden istifa etti. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazarak parti politikalarıyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirmişti. Kılıçdaroğlu da mektupla ilgili 'Genel Başkana mektup yazılmaz, randevu alınır, gelinir konuşulur' ifadelerini kullanmıştı. Ardından iki milletvekili, Yalova Milletvekili Özcan Özel'in de katılımıyla, salı günkü grup toplantısının ardından, Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti.  Çarşamba günü de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüşen 3 isim, bugün düzenledikleri basın toplantısında istifa ettiklerini açıkladı. Milletvekilleri Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri rahatsızlıklarını ve önerilerini şöyle sıraladı: -Devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkılması, parti içerisinde Atatürk'le sorunu olanların görevden alınmasını, -Muharrem İnce ile görüşüp yeniden ikna edilmesi, büyük CHP için partide birliğin sağlanması, -İttifak görüşmelerinin seçim dönemine bırakılmasını, birinci parti olmak için çaba harcanması, HDP ile CHP arasına net bir mesafa koyulması, terörün her türlü kınanması ve parti içi demokrasinin işletilmesini. ''PARTİ ÇİZGİSİNDE HİÇBİR DEĞİŞİM OLMADI'' CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 3 CHP'li vekilin istifa açıklamasının ardından kameraların karşısına geçerek, ''Partinin çizgisinde bugüne kadar hiçbir değişim yaşanmamıştır. CHP içinde eleştiler özgürce dile getirilebilir'' dedi.  Özel, ''CHP yürüdüğü yoldan dönmedi, dönmeyecektir'' diyerek sözlerine son verdi. 

SANDALYE SAYISI 135'E DÜŞTÜ

İstifalar sonrası CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü. Meclis'teki sandalye dağılımı da şöyle oldu:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 289,Halkların Demokratik Partisi: 56, Milliyetçi Hareket Partisi: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2, Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, Demokrasi ve Atılım Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10. 


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.