Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ÖZDAĞ HER AN VATANDAŞIN YANINDA

0

SİYASET 8.07.2018 17:00:00 1516 0
ÖZDAĞ HER AN VATANDAŞIN YANINDA

Milletvekilliği görevi boyunca herkesimden çalışkanlığı, şeffaflığı, demokrasiden yana ama parti disiplini bırakmayan çizgisi ve mütevaziliği ile büyük takdir toplayan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve 24.25.26. Dönem Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ geleneksel olarak basın mensupları, parti teşkilatları, belediye meclis üyeleri, STK'lar ve Muhtarlarla paylaştığı programlarının son dönemini kapsayan Mayıs ve Haziran 2018 faaliyet raporunu da yine paylaşarak Milletin Vekili olduğunu bir kez daha gösterdi .15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi,TDED Manisa Şube Başkanı  olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ  24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için Ak Parti Milletvekili adayı olmamasına rağmen seçim çalışmalarına tam destek verdi.  Yaptığı tüm çalışmaları Manisalı vatandaşlardan tam not aldı. Özdağ özellikle yardıma muhtaç insanların yanında oldu. Tüm ulusal ve yerel basına gönderdiği faaliyet raporu ile adından bir kere daha söz ettirdi.

 

‘1500 ADET TEKERLEKLİ AKÜLÜ SANDALYE HEDİYE ETTİ’

 Özdağ aynı zamanda yüzlerce engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye temin etti. Milletvekilliği görevini yerine getirdiği günlerde ve  Milletvekilliğinin son günlerinde dahi ortalama her gün 200 ile 300 telefona danışmanları ile birlikte cevaplandırarak ya da geri dönerek halkın talep ve sorunlarını anında çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcayan Özdağ'ın son paylaştığı raporlara göre son 54 günde 150'yi aşkın programa katılması dikkat çekti. Akülü sandalyesi çalınan engelli bir gence  sandalye hediye ederken şunları söyledi.  'Birçok kişiye akülü araç dağıttık. Manisa'da her engellinin akülü aracının olmasını istiyoruz. Kim bana ulaşırsa mutlaka teslim ediyoruz. Şimdiye kadar 1500 akülü araç dağıttık. Bundan sonra da engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızı üreten insan haline getirmek istiyoruz. Önce okullu yapacağız, sonra meslek sahibi. Ardından da katma değer sağlamalarına imkan sağlayacağız. Biz öncelikle bunu istiyoruz. Akülü aracı çalanları kınıyorum. Toplumda bu tür insanların olabileceğini hayal edemiyoruz. Böyle insanlarla ilgili emniyet gereğini yapmalıdır. Bu alet engelli kardeşimizin kolu, gözü, her şeyidir. Onunla birlikte hayalini sürdürüyor. Bunlar insanlıktan nasibini almamışlar' dedi. 

OKUYAN HASTANE PROJESİ TÜRKİYE’DE İLK OLDU

Yürüttüğü birçok faklı proje ile takdir alan Özdağ’ın Manisa’da ‘okuyan Hastane Projesi ile Türkiye’de ilk oldu. Okuyan Hastane projesi kapsamında Özdağ şu açıklamalara yer verdi. “Manisa’daki 17 ilçedeki 17 hastanede bulunan 115 klinikte bu şekilde 115 kitaplığımız var. Hastaneye gelen vatandaşlarımız ve refakatçıları burada otururken, hastaları içeride yatarken gazetesini okurken, internette dolaşırken bir diğer yandan da kitapları okuyabilecekler. Bu kitaplıkların içerisine 50’şer tane kitap koyduk. Bu kitaplarımız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 temel eser arasında seçilmiş olan 50’şer kitap. Devletimizin bizzat önerdiği kitaplar bunlar.”dedi  Ulusal ve yerel medyada adından sıkça söz ettiren Özdağ aynı zamanda. Manisa’da ulusal ve yerel medya çalışanlarına düzenlediği basın toplantıları ve çeşitli gezilerle de Özdağ’ın basın emekçilerine ne kadar önem verdiğini de gözler önüne seriyor. Manisa’da bir ofisi bulunan Özdağ tüm basın mensuplarına verdiği demeçte tüm vatandaşlara kapısının açık olduğunu ve gelen hiçbir telefonu geri çevirmediğini belirtti.

SOSYAL PROJELERİ DESTEKLİYOR

Yunusemre muhtarlar derneğinin içişleri bakanlığı dernekler daire başkanlığınca desteklenen Mesir kokulu mum kursu projesi sertifika takdim törenine katılan Özdağ şunları söyledi. 'Hanım efendiler evde ciddi şekilde yoruluyorlar. Çocuklarıyla eşleriyle ilgileniyorlar. Sosyalleşmeleri dışarıya da çıkmaları, meslek de öğrenmeleri gerekiyor. İşKur işte bunu yapıyor. Kadınlar ücret karşılığında bir yandan meşgul oluyorlar. Bir yandan da meslek öğrenmiş oluyorlar. Hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar'dedi. Özdağ kültüre verdiği önem ile de dikkat çekerken ayrıca 27 Mayıs darbesinin 58. yılı dolayısıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde düzenlenen 27 Mayıs 1960'dan 15 Temmuz 2016'ya darbeler ve millet egemenliği kültürü sempozyumuna panelist olarak katılarak Türkiye'nin darbeli dönemlerini anlattı. Özdağ yapmış olduğu konuşmasında, darbenin bir insanlık suçu ve ayıbı olduğunu belirterek 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde güçlü siyasi irade, halk iradesi ve demokrasiye ram olmuş TSK ve Emniyet güçleri mensuplarının kararlı mücadelesiyle darbeyi yenme başarısı gösterildiğini kaydederek Türkiye'de bundan böyle darbeye teşebbüs edilse dahi başarılı olunamayacağının net bir şekilde görüldüğünü ve halk iradesinden güçlü bi iradenin olmadığını ifade etti.

Canan SÜRGİT

 

 

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: ozdag-her-an-vatandasin-yaninda
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.