OKUR” PAMUK 5 TL.’DEN SATILMALI”

1

EKONOMİ 6.10.2020 10:51:43 8973 0
OKUR” PAMUK 5 TL.’DEN SATILMALI”

 
 
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan  Okur ”Pamuktan bu yıl, dekar başına 600 kiloluk verim alındı. Üretici, pamuğun kilosunun 5 TL'den satılmasını istiyor.  Biz pamuk primlerinin decdevlet büyüklerimiz tarafından yükseltilmesini istiyoruz. ”dedi.
 
Manisa, Türkiye'nin tarım alanında önemli illeri arasında yer alıyor. 'Beyaz altın' olarak adlandırılan pamuğun da en çok üretildiği illerden biri olan Manisa'da bu yıl ilk pamuk hasadına başlandı.
 
Manisa genelinde 80 bin dekar alanda ekimi yapılan pamuk için üretici, pamukta taban fiyatın kilogramda en az 5 TL olmasını istiyor. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Manisa'da bu yıl 1471 üreticinin ekim yaptığını kaydederek, şunları söyledi:
 
PAMUK PRİMİNİN YÜKSELMESİNİ SİTİYORUZ
Başkan Okur ' Makineyle birlikte günde 60 tona kadar pamuk toplanıyor. Makine insan gücüne bağımlılığı da azalttı ve işleri hem kolaylaştırdı, hem de hızlandırdı Bu yıl pamuk hasadı başladığında tek korkumuz yağmurun yağmasıydı. Yağmur yağmadığı için pamuk şu an kaliteli. İlçemiz pamuk olarak lif bakımından Bergama, Kınık'tan sonra en iyi uzun lif çıkaran ilçe. Bu yılki fiyatlar da 4 bin 200 TL civarında. Bunun en azından 4 bin 700 civarında olması lazım. Bir de pamuk primleri 3 yıldan beri hep aynı yerde seyrediyor. Biz pamuk primlerinin devlet büyüklerimiz tarafından yükseltilmesini istiyoruz.'açıklamasını yaptı.
 
 
 

Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Akhisar’da incelemelerde bulundu

Şehit Polis Mehmet Tozun İçin Gördes’te Hayır Yemeği Düzenlendi

Yunusemre’de 17 Kilometrelik Yolda Asfalt Seferberliği Başladı

Manisa Aşık Veysel GESK, Goalball Şampiyonasında Sahaya Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi’nden Yayla ve Kışla Köylerine Ziyaret: “Sorunların Takipçisiyiz”

Soma’ya Yeni Sosyal Mekân: Vargel Kafe Resmen Açıldı

Manisa FK’dan Transfer Bombaları: 8 Yeni İsimle Anlaşma Sağlandı

Manisa Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Umut Eli: “Bu Şehirde Kimse Yalnız Değil”

Anahtar Kelimeler: okur-pamuk-5-tl-den-satilmali
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli
  • Çarşamba 36 ° / 21.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.