Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

OKUR' ÇÖL SICAKLIKLARI ZEYTİN REKOLTESİNİ ÇOK  DÜŞÜRECEK'

1

EKONOMİ 5.09.2020 23:59:38 6426 0
OKUR

 
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur; Özellikle  aşırı sıcaklık nedeniyle susuzluktan meydana gelen buruşmalardan dolayı üreticiler rekoltenin düşük olacağından endişeli olduğunu söyledi.
 
Ülkemizde ve Manisa'da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları zeytin üreticisini endişelendirdi.
Son günlerde devam eden çöl sıcakları nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sonra hasadına başlanacak olan zeytinlerde buruşmalar meydana geldi. Özellikle susuzluktan meydana gelen buruşmalardan dolayı üreticiler rekoltenin düşük olacağından endişeli.
Konu ile ilgili olarak ta Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Saruhanlımız ne kadar üzümün başkenti olsa da 110 bin dekar üzüm bağına karşılık 130 bin dekar da zeytin arazisi bulunmakta. Bu yıl ülkemizde yaşanan bu aşırı sıcaklardan Saruhanlı ilçesi olarak olumsuz oalraketkilendik.'dedi.
İNŞALLAH FİYATLAR İYİ OLUR
En son 2011 yılında böyle bir olay meydana geldiğini ifade eden Başkan Okur”Sofralık zeytin çeşidi bir yıl verip diğer yıl vermeyen bir zeytin. Bu yıl da verim olacağı tahmin ettiğimiz bir yıldı. Ancak aşırı sıcaklar çok büyük bir verim kaybına neden olacak. Hem çiftçimiz için hem de ülke ekonomisi için çok büyük bir kayıp. İnşallah fiyatlar iyi olur da çiftçimiz bir nebze olsun mağduriyetini giderir. ”açıklamasını yaptı.
 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.