Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Öğrencilere Trafik Kuralları Anlatıldı

0

GÜNDEM 12.05.2016 14:58:29 3871 0
Öğrencilere Trafik Kuralları Anlatıldı

Okulun 4/E sınıfı öğrencilerine üzerinde polis arması bulunan şapkalardan hediye eden trafik ekipleri, minik çocuklara bisiklet kullanma uyarısı da yaptı

Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde Trafik polisleri Saruhanlı Neval Yaralı-Milli Egemenlik İlkokulu  öğrencilerine trafik haftası etkinlikleri kapsamında trafik eğitimi verdi. Bu tür trafik uygulamalarının trafik haftası etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediklerini belirten Trafik Polisleri Serkan Özdemir ve Şenol Arı; “Çocuklarımızla bu hafta Trafik Haftası olduğu için sınıfta etkinlikler yaptık. Beraberimizde getirdiğimiz şapkalardan dağıttık. Trafik kuralları ve trafik polislerini tanıttık' dediler.

AİLELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Öğrenci valilerine de seslenen Trafik Polisleri Serkan Özdemir ve Şenol Arı, resmi araştırmalara göre trafik kazalarında ölenlerin yüzde 26'sını çocukların oluşturduğunu belirterek; 'Unutmayın ki: yapılan araştırmalara göre ülkemizde her yıl trafik kazalarında ölenlerin yüzde 26'nı çocuklar oluşturmaktadır.  Küçük aklı  ermeyen trafik nedir daha öğretilmeyen küçük çocuklar bu kazaların kurbanıdır. Bunların sebebi de alkollü dikkatsiz ve yorgun sürücüler  oluşturmaktadır. Bizimde ailemiz akrabalarımız ve sevdiklerimizin başına bu gibi kazalar gelmesini kimse istemez.  Çocuklarınıza trafik kurallarını trafikte neler yapmaları gerektiğini nerden yürüyüp yürünmeyeceğini siz değerli Anne ve Babalar öğretmek zorundadır' dedi.

BİSİKLETLE YOLA ÇIKMAYALIM

Okulun 4/E sınıfı öğrencilerine üzerinde polis arması bulunan şapkalardan hediye eden trafik ekipleri, minik çocuklara bisiklet kullanma uyarısı da yaptı. Ekipler; 'İlçemizde görüyoruz ki küçük yaştaki çocuklarımız bisikletle trafiğin yoğun olduğu yollarda geziyorlar. Yapılan bu hareket hem trafik kurallarına aykırı hem de siz değerli çocuklarımızın hayatına mal olacak kadar da tehlikeli. Bisiklet kullanırken mutlaka kurallara uyalım. Öncelikle başımızda koruyucu kaskımız olmalı. Sonra da eğer bisiklete binecekseniz mutlaka parklar gibi trafiğe kapalı alanlara ya da eğer bisiklet yolları varsa bu alanlarda bisikletlere binelim' dediler.

ZÜLFÜKAR SEKİZLER


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.