Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

O bir tam bir adına yakışır Savaşçı idi

55 yaşındaki itfaiye Çavuşu Hayri Savaşçı,Salihli’de gittiği bir yakının düğününde aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

VEFAT 30.07.2023 20:05:00 1030 0
O bir tam bir adına yakışır Savaşçı idi

 

 

Manisa İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Turgutlu İtfaiyesinde görevini sürdürürken bir süre önce emekliye ayrılan 55 yaşındaki itfaiye Çavuşu Hayri Savaşçı,Salihli’de gittiği bir yakının düğününde aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 
 

Soyadına da yakışır bir hayat felsefesini benimseyen ve genç yaşta yaşamını yitiren Hayri Savaşçı gözyaşları arasında toprağa verildi.

AİLESİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜ    

Bir oğlu ile üç kızı ve ailesine düşkün bir hayatı benimseyen 55 yaşındaki itfaiye emekli çavuş Hayri Savaşçı, tüm dostlarının cenazelerini,mutlu günlerinde bulunmaya özen göstermesiyle biliniyordu.

DEPREM BÖLGELERİNDE BİRÇOK CAN KURTARDI
Emeklilikten sonra yaşamını çiftçilikle sürdüren Hayri Savaşçı, görevde bulunduğu süre içerisinde binlerce insanın hayatına dokunması, ülkemizde meydana gelen deprem felaketlerinde enkazların altına kadar girerek kurtardığı hayatlarla gündeme gelmesiyle de biliniyordu.

YAŞAMININ SON NEFESİNE KADAR ÇEVRE KATLİAMCILARINA KARŞI BÜYÜK MÜCADELE VERDİ

Hayri Savaşçı,Özellikle kendisine ait bağının hemen yanı başına izinsiz ve ruhsatsız kurulan katı atık üretim tesisine karşı verdiği mücadele onun yaşamında en yorucu süreci oldu.Yetkililer Manisa Gediz Ovasının en verimli arazileri üzerinde kaçak olarak sanayi dönüşüm atığı üreten ilgili firmayla ilgi kıllarını bile kıpırdatmazken o yaşanının son anına kadar Çevreci mücadelesinden ödün vermedi.

İŞYERİNDE HAK ETMEDİĞİ SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ
 

Manisa merkezdeki görevini yerine getirirken hak etmediği şekilde Turgutlu’ya sürgün edildi. İşyerinde hak etmediği sürgünlere bile göğüs germesiyle tüm olumsuzlukları unutup görevine sıkı sıkı sarılmasıyla bilinen emekli itfaiye Çavuşu Hayri Savaşçı, son olarak Salihli’deki bir yakının düğüne gitti.

Düğünün başladığı anlarda aniden fenalaştı.Yakın dostları onu hemen İlçedeki hastaneye kaldırılmasını sağladı.Doktorların tüm çabaları onun hayata dönmesine yetmedi.
   
ÖLÜMÜ İTFAİYE CAMİASINDA BÜYÜK ŞOK ETKİSİ YARATTI

Acı haber Manisa’daki İtfaiye Daire Başkanlığına ulaştığında birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları onun ölümüne inanmak istemedi.
 

Hayri Savaşçı’nın cenazesi Şehzadeler ilçesi Nurlupınar mahallesindeki aynı ismi taşıyan camide kılınan cenaze namazının ardından Kırtık mezarlığında toprağa verildi.
  Cenazeye Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcı Haşim Yener Bilir.İtfaiye Daire Başkanlığı Müdürü Kazım Memiş, İtfaiye çalışanları, dostları, Savaşçı ailesinin tüm fertleri katıldı.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: adına yakışır Savaşçı
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.