Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Noter Onaylı Dolandırıcılık

0

GÜNDEM 17.11.2016 15:24:03 1903 0
Noter Onaylı Dolandırıcılık

Satışlardan biri dün öğle saatlerinde Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre dolandırıcılar arabayı bir internet sitesinde gördüklerini ve satın almak için Manisa’ya geleceklerini söylediler. Dolandırıcılar arabayı beğendiklerini ve ederinin 83 bin lira olduğunu söyledikleri aracın satış işlemini hemen gerçekleştirmek istediler. S.D. simli dolandırıcının 2 arkadaşı, satıcının hesabına İzmir’den 83 bin lira havale yaptı. Bankadan gelen ‘hesabınıza para yatmıştır’ mesajından sonra dolandırıcı ve satıcı noterden satış işlemleri gerçekleştirdiler ve işlemler sonrasında arabayı alıp gittiler. Ardından satıcı parayı çekmek için bankaya gittiğinde hesabında paranın olmadığını görünce büyük bir şok yaşadı. Hemen Saruhanlı emniyet müdürlüğüne gidip ihbarda bulunmasının ardından, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Araba 2 Saat Sonra Bir Başkasına Satılmış

 

Emniyetten alınan bilgiye göre S.D. isimli dolandırıcının arabayı satın aldıktan 2 saat sonra başka bir kişiye 80 bin liraya sattığı öğrenildi. Her şeyin yasal yollarla ilerlemesi ve suç şebekesinin içinde noter ve banka çalışanlarının da olduğu şüphesi savcılığı harekete geçirdi. Bugün 13.00 saatlerinde arabanın satıldığı ikinci şahış İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Alınan ifadesinde kişi ‘Arabayı 80 bin liraya S. D.  isimli şahıstan dün satın aldım. Parayı şahsa elden verdim. 19 yaşındayım, kahvede çalışıyorum, hayalim hep lüks bir arabaya sahip olmaktı. Aldığım kişilerin dolandırıcı olduklarını bilmiyordum’ dedi.  Arabanın yeri tespit edildikten sonra Saruhanlı Emniyeti polisleri arabayı Yediemin Karakoluna çekmek için İzmir’e gittiler.

 

Kebapçılıktan Dolandırıcılığa

 

Emniyet ve Savcılıktan edinilen bilgiye göre Menemen-  Yeni  Mahalle’li oldukları öğrenilen suç şebekesi, lüks arabaları satıcılardan dolandırıcılık yöntemiyle alıp araba başına 1 buçuk bin lira karşılığında şebeke içindeki paravan galericilere verdikleri ve buradan da başka alıcılara sattıkları öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde S. D.  isimli dolandırıcının evine baskın yapıldı. Şahsın annesi ‘oğlumun nerede olduğunu bilmiyorum, bir süre önce birlikte kebepçı  dükkanı  açmıştık, işler istediğimiz gibi yürümeyince dükkanı kapattık. Oğlum o günden beri eve çok sık gidip gelmiyor’  dedi.

Suç şebekesi üyelerinin yakalanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Elif HOY MUTLU

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: noter-onayli-dolandiricilik
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.