Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Müdür Melik Kara, Manisa havzaları ve atık su arıtma tesisleri için bilgilendirme yaptı

Manisa Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü,bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

MANİSA-GENEL 5.09.2023 17:13:00 1124 0
Müdür Melik Kara, Manisa havzaları ve atık su arıtma tesisleri için bilgilendirme yaptı

Manisa Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Manisa genelindeki havzaların su kalitesini artırmak amacıyla ilimizdeki halihazırda kurulu Atık Su Arıtma Tesislerine yönelik Manisa Organize Sanayi Bölgesi Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  

Gediz Havzası’nda meydana gelen kirlilik durumundan bahseden Manisa Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, “Elimizde atıksu arıtma tesislerimiz var. 176’ya yakın tesisimiz var. 

Bu tesislerin genel durumunu görmek, gerek Gediz Havzasına gerek yukarı Bakırçay-Kuzey Ege Havzasına olan baskısını görebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek için toplandık. 

Bütün fikirlere açığız. Biz genelde olmayan şeyler üzerinden müdahale eden, idari yaptırım uygulayan, konuyu takip eden bir kurumumuz ama bir de olan arkadaşları buraya çağırıp onlara teşekkür etmek lazım. Evet sonuçta mevzuat gereği bir atıksu arıtma tesisi kuruluyor ama onu işletmekte önemli. Dolaysıyla bizim tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermekte önemli. Bundan dolayı önemli bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz. 

Manisa potansiyeli yüksek bir il. Yani organize sanayi bölgeleriyle, yer altı yer üstü zenginlikleriyle, zeytinyağı gibi işletmeleriyle, münferit fabrikalarıyla potansiyeli yüksek bir il. Manisa’da 2015 yılında Çevre Yönetim Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan Gediz Havzası Kirliliği Önleme Eylem Planı kapsamında da özellikle endüstriyel kaynaklı atıklar, evsel atıklar, tarımsal faaliyetlerden kaynaklı atıklardan dolayı su kirliliği meydana geliyor.  Önemli bir noktadayız. Bu önemli noktada mutlaka yapılması gereken şeylerde vardır. Var olan tesislerin daha güzel işletilmesini dikkat edilmelidir. ” diye konuştu. 

Manisa Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Murat Karayılan ise atıksu arıtma yönetmeliği hakkında bir sunum gerçekleştirdi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.