Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Milli Eğitim'den Açıklama Geldi

0

GÜNDEM 20.09.2016 16:00:00 1480 0
Milli Eğitim

Ortaya çıkan sorunun giderilmesi ve öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı ile bir çalışma gerçekleştirildiğini belirten Mehmet Işık; 'Tabi tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Vatandaşın bu konu hakkında bilgi eksikliği olabilir. İlçemizde beldelerden taşınan okullarda öğrencilerimizin niye taşınamadığını sorduruyor haklı olarak. Biz okul müdürleri kanalıyla, sizlerin kanalıyla ve kaymakamımızın başkanlığında odalar kanalıyla konuyu kendilerine anlatmaya çalışıyoruz.  Burada Milli Eğitim Bakanlığımızın çıkardığı Taşımalı Eğitime Hizmet Yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelik gereği ilçemizde taşıma hizmeti yapan belediyemiz, büyükşehir belediyemiz ve bu işi yapan kooperatiflere, şirketlere ilgili kişilere bizim daha önce taşıma yaptığımız güzergâhları yazarak burada belirtilen zamanlarda taşıma hizmeti verip vermediklerini sorduk.

Bize mevzuatın verdiği görev buydu. Sadece büyükşehir ve bünyesindeki kooperatifin verdiği listede o hatlarda taşıma hizmeti yaptığını ifade ettiler. Biz oralarda taşıma planlaması Planlama Komisyonu olduğu için yapamadık. Planlama Komisyonları yaz döneminde Mayıs-Ağustos dönemlerinde çalışır ve ihaleleri, taşıma hizmeti yapacağı yerlerdeki İhaleleri yapar. Ağustos ayının ikinci haftasında bu işlem sonuca ulaşır. Bizim planlama komisyonumuzun hem temel eğitim hem de orta öğretim planlama komisyonumuzun kararı gereği ilçemizde sadece 122 öğrencimizin yani 6 tane yerleşim birimimizde hat olamadığı ve vatandaşında kendisini taşıyamayacağını anladığımız 6 yerleşim yerindeki öğrencileri biz taşıyoruz.  Büyükşehirde burada taşıyamadığını ve burada hat olamadığını belirtmiştir. Diğer yerlerde taşıma araçları var.  Doğan bu sıkıntıyı vatandaşımızın araçların yoğunluğu belki sürelerin ve zamanların ayarlanması bu işleri yapmamız lazım. Bizim büyükşehirle bu konu hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Yaz döneminde Büyükşehir belediyesi ilçe koordinasyon merkezi ile birlikte çalıştık. Biz kendilerine bu hatlarda taşıma merkezi okullarına kaç öğrenci geleceğini ve saatlerini verdik. Büyükşehir UKOME daire başkanlığı bilgi verdiler. Şimdi belki bu hafta içinde nerelere ilave araç olması gerekiyorsa nerelerde araç yetersizliği varsa veya araçların hat güzergâhlarında oynama yapılması gerekiyorsa okula daha yakın yerlere uğraması mümkünse bunları halletmeye çalışıyoruz. Bize gelen şikâyetler ve okul müdürlerinden iletilen konular tek tek bakıyoruz. Tahmin ediyorum bu hafta içerisinde her şey hallolmuş olur' dedi.

50 MAHALLEYA OTOBÜS SEFERİ VAR

Öğrenci velilerinden gelen öğle yemeği şikayetlerini de değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık; 'Taşıma yapmadığımız için yemek de veremiyoruz. Yemekte bir sorun gibi görünüyor. Öğrenciler sabah erken saatlerde okullarına geliyor. Bizim burada velilerimizden ricamız okullarımızda kantinlerimiz var. Ancak kantinler beslenme yerlerinden ziyade ara öğün yerleridir. Çocuklarının yanlarına beslenme çantaları koysun.  Her çocuğumuz beslenme çantasıyla okula gelsin. Biz onlara beslenme çantalarını koyabilecekleri ulvi yerler oluşturacağız. Çocuklarımızın beslenme çantaları olsun onların aperatif yiyeceklerle öğünlerini geçirsin istemeyiz. Türkiye’deki bütün büyükşehirlerde olan bir sıkıntı en yakın zamanda çözüme ulaşacaktır. Büyükşehir UKOME daire başkanlığı ilçemizde yaklaşık 50 beldemize seferler koymuş. Hattın yetersiz olduğu şehirlerde hattın devam ediyormuş gibi gözükmesi söz konusu ancak orada hat olmadığı için milli eğitim taşıması gerekir. Bir düzene giren taşımacılıkta bizim milli eğitim bakanlığı olarak orada taşıma yapmamız devlet adına kamu zararı oluşturur. Bu hiçbir şekilde doğru görmeyiz. Vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmasını diliyoruz. Bizim öğrencinin olduğu her yer bizim görev alanımız içerisindedir. Bizim görevimiz değil demeyiz. Onları biz taşıyoruz gibi okul müdürleri onları karşılayacak, ağırlayacak, araçlara binip inişlerinden, öğlen yemeklerinde beraber olacaklar. Okul aile birliklerimizle birlikte sıkıntıları aza indirmeye çalışıyoruz. Bize gelen şikâyetleri hemen değerlendiriyoruz. Velilerimizden nerede sıkıntı varsa bize ulaşmalarını istiyoruz' dedi.

OTOBÜS SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Okul giriş-çıkış saatleri ile otobüs saatlerinin uyuşmadığı konusuna da açıklık getiren Işık; 'Muhtarlarımızla birlikte bu konuları konuştuk. Büyükşehir sabah saatlerindeki seferlere 17 tane ek servis koydu. Benim şuan temel eğitimde 11 tane taşıma merkezli okulum var. Burada 405 toplam öğrencim var. Bunu 122 tane öğrencimi ben taşıyorum, diğer çocuklar kendi imkânları ile geliyor. Sabah büyükşehir 17 ilave servis koyuyor. Bu ek servisi akşamda olmasını istedik. Akşam çıkan öğrencilerimiz için hatlar koyunuz. Belli bir yer güzergâhında olsun. Öğrenci son durakta inecekse evine çabuk gitmesi için ara duraklarda fazla vakit kaybetmesin istedik. Büyükşehir belediyesi bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bir yerleşim yerinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri var. Abla ağabey ilişkisi ile birbirlerine sahip çıkarak, birbirlerini koruyarak, destek sağlayarak çocuklarımızı koruyup kollamamız lazım. Bu bilinç çocuklarımızda var. Daha önce taşımalı eğitimde böyle davranırdık, aralarına başkan seçerdik. O diğerlerini gözetirdi, gelmeyeni arardı, Aracı bekletirdi. Yine taşıma varmış gibi oralarda bu hizmetleri devam ettirmeye çalışacağız. Sorunları okul, veli, kaymakamlık olarak en aza indirgeyeceğiz.

Muhtarların bu konu hakkında bilgisi var. Köylere tek tek giderek bilgi verme olmadı. Yaz dönemi iş zamanı tayin işlerinin yoğun olduğu bir dönem okul eğitim kurumları kanalıyla oradaki okul aile birliği ve muhtarlarla toplantı yaparak konunun daha önce bilgilendirmesini yaptık. Pazartesiden itibariyle tüm yerleşim yerlerimizdeki öğrencilerimiz geldi. Gelmeyen birkaç yerleşim yerimiz oldu.

Gaziler töreni programından sonra vatandaşlarımız kaymakam beyle görüşmek istedi. Bende kendisiyle görüştüm. Hükümet bahçesinde kendisine izah etmeye çalıştım. Velilerimiz dilek ve şikâyetlerini bize ilettiler. Hepsine saygılıyız. Vatandaşın sözü bizim için başımızın üstündedir' dedi.

ZÜLFÜKAR SEKİZLER 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: milli-egitimden-aciklama-geldi
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.