Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Mesleğim Geleceğim Mesleki Eğitim Dergisi Yayında

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa OSB işbirliği ile Manisa OSB İrtibat Ofisi tarafından hazırlanan "Mesleğim Geleceğim" Mesleki Eğitim Dergisinin ilk sayısı yayımlandı.

MANİSA- EĞİTİM 1.03.2023 00:00:00 1728 0
Mesleğim Geleceğim Mesleki Eğitim Dergisi Yayında

 

 

 

 

Derginin içeriği MESİP (Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Protokolü) projesi kapsamında yapılan çalışmalar başta olmak üzere Manisa genelinde yapılan mesleki eğitim çalışmaları ve projelerinden oluşuyor.

Manisa Valisi Karadeniz, “Meslek liselerinin ve sanayi sektörünün iş birliği içerisinde çalışması sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücü taleplerine katkı sağlayacak önemli adımlardan birisidir. Bizler de sanayisi ile ülkemizin en gözde illerinden birisi olan ilimizde sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu iş gücünü sağlamak ve meslek liselerimizden mezun olan öğrencilerimize iş garantili eğitim sağlamak amacıyla Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Protokolünü (MESİP) imzaladık. Türkiye’nin her alanda gelişmesi için üretime önem vermeliyiz. Üretim kapasitemizi artırmak için de sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek ön plana çıkıyor. İlimizde yaptığımız görüşmelerde de bizlerden talep edilen en öncelikli konu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılacak çalışmalar oldu. Sanayicilerimizin taleplerine cevap verebilmek, bununla birlikte meslek lisesi öğrencilerimize iş imkanları oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar sonucu Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Protokolü imzalandı. Yapılan iş birliği ile ülkemizin hatta diğer ülkelerin ihtiyaç duyduğu iş kollarını tespit ederek, bu tespitler doğrultusunda meslek liselerimizde ihtiyaç duyulan alanlara uygun sınıflar açmayı ve öğrenci yetiştirmeyi, yani meslek liselerimizi sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlamayı hedefledik. Böylece geleceklerini daha iyi şartlarda yaşama arzusu olan gençlerimiz ile nitelikli iş gücü arayan sanayicilerimizin bu taleplerini ortak bir noktada buluşturduk. MESİP Projesi kapsamında şu ana kadar gerçekleştirilen uygulamalara baktığımızda amacımıza uygun sonuçlar aldığımızı görüyoruz. Öğrencilerimizin eğitim aldıkları alanda istihdam edilebilirlik oranlarını arttırdığımızda proje tam anlamıyla hedefine ulaşmış olacaktır. Mesleki eğitim ile ilgili yaptığınız çalışmaların yer aldığı yayınlar oluşturarak bu yayınları ortaokullar başta olmak üzere diğer tüm eğitim kurumlarına ulaştırmanız önemli bir çalışmadır. Derginizin MESİP başta olmak üzere Manisa’nın mesleki eğitim çalışmalarına katkıda bulunacağını ve bu amaçla yapılan farkındalık çalışmalarına önemli oranda katkı sağlayacağını düşünüyorum. MESİP Projesinin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu konuda daha işin başında olduğumuzun altını çiziyorum. “Mesleğim Geleceğim Mesleki Eğitim” derginize de yayın hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Eğitim hayatın her aşamasında devam eden ve yenilenen bir süreçtir. Mesleki ve teknik eğitim sanayi sektörü ile işbirliği içerisinde hareket ederek ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, mesleki değerlere ve meslek ahlakına sahip, girişimci, yeniliğe açık, ülke ekonomisine değer katan iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim, gelirin artması ile ulusal ekonomide ekonomik büyümeyi, toplumların iktisadi gelişimlerinin hızlanmasını sağlamaktadır.

Mesleki ve teknik eğitim; bireysel ve toplumsal anlamda ekonomiye direkt etki etmesi sebebiyle ekonomik ve sosyal açıdan ülkenin gelişimini sağlayacak unsurlara sahiptir. Mesleki ve teknik eğitim öğrencilerin iyi bir birey olarak yetişmesini sağlamanın yanı sıra ilgi ve yeteneklerini keşfederek bu doğrultuda ahilik kültürüne dayanan meslek ahlakı ile iş hayatına ve bir üst öğrenime hazırlamayı hedeflemektedir. Mesleki ve teknik eğitim yeni teknolojiler ile uyum sağlayabilen, sektörün iş gücü ihtiyacını karşılayabilen, planlama, karar alma ve uygulama süreçlerine etkin katılımın sağlandığı bir sistem kurulmasını amaçlamaktadır. “Mesleğim Geleceğim” mesleki eğitim dergimiz ”Manisa’nın Yükselen Yıldızı Mesleki Eğitim” sloganıyla çıktığımız bu yolda MESİP (Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Protokolü) başta olmak üzere 17 ilçemizde yürütülen mesleki eğitim çalışmalarının yer aldığı bir dergidir. Dergimizin hazırlanmasında emeği geçen Mesleki Eğitim Merkezi Manisa OSB İrtibat Ofisi ve Ar-Ge Birimi öğretmenimize ve katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, mesleki eğitim dergimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı/ Mesleki Ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kılıç, “Mesleki eğitim öğrencilerin ilgi alanlarına göre eğitim almasını sağlayan zengin seçenekler sunmaktadır. Mesleki eğitim ülke ekonomisine katma değer sağlamasının yanı sıra üretimde yeni teknolojilerin kullanılmasına da imkan sağlamaktadır.

Manisa önceden bir tarım şehri olarak anılırken artık bir sanayi şehri olarak anılmaktadır. Firmaların yatırım yapmak için öncelikli olarak tercih ettiği şehirler arasında yer almaktadır. 17 Kasım 2021 tarihinde imzalamış olduğumuz MESİP (Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Protokolü) ile mesleki eğitim gören öğrencilerimiz ile sanayi sektörünü buluşturduk. MESİP protokolü; T.C Manisa Valiliği, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, •Manisa Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı kurumları arasında imzalandı.

Katılımcı kurumlar ile meslek lisesi öğrencilerimize mesleki farkındalık çalışmaları, Manisa Organize Sanayi Bölgesi teknik gezileri, meslek lisesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Manisa mesleki eğitim çalışmalarına her geçen gün yenilerini eklemektedir.

Bu çalışmalarda meslek lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri tüm süreçlerde yer almaktadır. Mesleki eğitim ve sanayi arasında kurulan işbirliği ile öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve sektör temsilcileri bir araya gelmektedir. Sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünün sağlanmasında meslek liselerinin rolü büyüktür. Manisa’da sanayi sektörü ile uyumlu yürütülen projeler ve çalışmalar ile mesleki eğitimin her geçen gün daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz. “Mesleğim Geleceğim” mesleki eğitim dergimiz MESİP (Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Protokolü) başta olmak üzere 17 ilçemizde yürütülen mesleki eğitim çalışmalarımızı kapsamaktadır.

Mesleki eğitim dergimizin hazırlanmasında emeği geçen Mesleki Eğitim Merkezi Manisa OSB İrtibat Bürosu/ Ar-Ge Birimi öğretmenimize, dergiye katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize, sektör temsilcilerimize, Manisa OSB Ailesine teşekkür ediyor ve mesleki eğitim dergimiz hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bir 14 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.