(MHA) Bayrak Haber’in haberine göre, 10 Aralık 2025 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan “Toplumsal Bağışıklığı ve Çocuk Sağlığını Koruma Kanun Teklifi” kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yeni Yol Partisi tarafından verilen ve zorunlu aşı uygulamalarını gündeme taşıdığı belirtilen teklif, bireysel hak ve özgürlükler ekseninde tartışmaları beraberinde getirdi.
Teklife yönelik en sert tepkilerden biri Bursa Barosu’na kayıtlı Avukat Cüneyt Bülent Şeker’den geldi. Şeker, teklifin içeriği kadar zamanlamasının da dikkat çekici olduğunu belirterek, bazı siyasi isimlerin imzasının kendisini rahatsız ettiğini ifade etti.
Şeker, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yasa teklifini gördüğüm zaman hem tarihi dikkatimi çekti hem de yakın tarihli bir zaman olması beni düşündürdü. Diğer parti üyelerinin imzası beni bu kadar rahatsız etmedi ancak Mahmut Arıkan’ın da orada imzasının bulunması beni çok rahatsız etti.”
Teklifte imzası bulunan bazı isimlerin metni okumadan imza atmış olabileceğine yönelik iddialara da değinen Şeker, böyle bir ihtimalin dahi vahim olduğunu savundu.
“Bir milletvekili ya da bir genel başkan, ülkenin geleceğini ilgilendiren böylesine kritik bir metne okumadan imza atıyorsa bu başlı başına felakettir” diyen Şeker, beden dokunulmazlığının anayasal güvence altında olduğunu vurguladı.
Devletin görevinin sağlık hizmetini sunmak olduğunu belirten Şeker, “Sağlıkta bilgilendirme olur, teşvik olur ama dayatma olmaz” ifadelerini kullandı.
Şeker, bir kanun teklifinin Meclis’e sunulmuş olmasının yasalaştığı anlamına gelmediğini belirterek, toplumun ve hukuk çevrelerinin süreci yakından takip etmesi gerektiğini dile getirdi.
Söz konusu teklifin komisyon süreci ve siyasi partilerin konuya ilişkin net tutumlarının önümüzdeki günlerde daha da belirginleşmesi bekleniyor. Tartışmaların, kamu sağlığı ile bireysel özgürlükler arasındaki denge çerçevesinde devam edeceği değerlendiriliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.