Mayıs Ayında 6.152 Ağacın Kesilmesi Önlendi

0

GÜNDEM 15.06.2021 16:19:57 1373 0
Mayıs Ayında 6.152  Ağacın Kesilmesi Önlendi



Manisa’da Sıfır Atık Projesi ile 2021 yılı Mayıs ayında 6.152 ağacın kesilmesi önlendi.
 
İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması amacıyla başlanılan Sıfır Atık Projesiyle çevre korunurken ekonomiye de büyük katkı sağlanıyor.
 
Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iç mekân geri dönüşüm kutu ihtiyaçlarını karşılamak üzere mavi (kağıt, plastik, cam, metal) geri dönüşüm kutuları yaptırılmış ve kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmıştır.
 
Sıfır Atık Projesi uygulamasında 2021 yılı Mayıs ayında 434.961 kg geri kazanılabilir atık toplandı. Toplanan bu atıklar sayesinde Manisa’da toplam 6.152 adet ağaç kurtarılmış aynı zamanda 1.709.588 kwh enerji ve 10.133 m³ su tasarrufu sağlanmıştır.
 

Salihli'nin Temizlik Filosuna TBB’den Güçlü Destek

Yılmaz: Barınma Krizi Toplumsal Çöküşe Neden Oluyor

Vali Özkan: Hedefimiz Afetlere Dirençli Bir Manisa

Manisa’da Mevlana Rüzgarı: Gülneva Topluluğu Mest Etti 

Turgutlu’da kaldırım işgallerine ortak denetim

Gülşah Durbay için taziye dualarla sona erdi

Gülşah Durbay için Fatih Sergi Salonu’nda taziye

Mali Müşavirlerden Hükümete Acil Çağrı: 586 Sayılı Tebliğ Geri Çekilsin

  • Cuma 7.1 ° / -0.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 8.4 ° / 1 ° false
  • Pazar 8.6 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.