Maski'de Su Kayıp Kaçaklarını Tespit Çalışmaları Sürüyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde su kaçak tespit cihazı ile gece gündüz kontrollerini sürdürüyor.

MANİSA-GENEL 21.07.2023 16:59:00 1543 0
Maski

 

 

 

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde su kaçak tespit cihazı ile gece gündüz kontrollerini sürdürüyor. 

 

Doğal kaynakların korunması ve su israfını önlemeye yönelik il genelinde yoğun mesai harcayan ekipler, yüzeye çıkmayan su patlaklarını bularak hızlı müdahale sağlıyor. Çalışmalarla birlikte su israfının önüne geçilerek vatandaşların kesintiler nedeniyle mağduriyet yaşamalarının da önüne geçiliyor.

Manisa merkez ve ilçelerinde su tasarrufunu sağlamak ve israfını önlemek için çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, teknik ekip ve donanımıyla gece gündüz denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Merkez ve ilçelerde su kaçak tespit cihazı ile şebeke kaçaklarının kontrolü gerçekleştirilerek yüzeye çıkmayan arızanın bulunduğu bölge titizlikle tespit ediliyor. Tespit edilen arıza noktasal olarak ekipler tarafından kazılarak ve onarımı yapılarak kısa bir süre içerisinde kaçak önlenmiş oluyor. Çalışmalar neticesinde vatandaşların büyük çaplı kesintiler nedeniyle mağduriyet yaşamalarının önüne geçiliyor.

“Vatandaşımızı mağdur etmemek için çalışıyoruz”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün liderliğinde MASKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun korunması ve israfını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Su kayıp ve kaçakların en aza indirilmesi amacıyla teknolojik imkanları da en iyi şekilde değerlendiriyoruz. İçme Suyu Dairesi Başkanlığımız bünyesinde bulunan su kaçak tespit cihazı ile düzenli olarak saha kontrolleri yapılıyor, yüzeye çıkmayan su kaçakları tespit ediliyor. Yapılan çalışma ile arıza yerinin tespit edilmesi, kazı çalışmasının en az şekilde yapılması da ekonomik anlamda önemli kazanımlar sağlıyor. Böylece arıza büyümeden vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyor ve en önemlisi de en değerli kaynağımız olan suyun israf edilmesinin önüne geçiyoruz. Suyumuzu korumak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tahmilci’den Sert Tepki: “Bu Sessizlik İhanettir, Alın Teriyle Alay Edilmez”

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Milli Eğitim’den Bir İlk: Üniversite Tercih Danışmanlığı Noktası Açıldı

Alaşehir’de Kaçak Tütün Operasyonu: 67 Bin Sarılmış Sigara Ele Geçirildi

Manisa’da Motosiklet Denetiminde 1,4 Milyon Lira Ceza

Akhisar’da Kaçak Alkol Operasyonu: 1.060 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

Saruhanlı’da Kuraklık Alarmı: Susuzluk, Obruk ve Yangın Tehlikesi Büyüyor

Demirci Güveli Barajı’nda Sona Gelindi: 1000 Dekar Arazi Suya Kavuşuyor

  • Cumartesi 36.6 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.